Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Σολομός παπιγιότ με μέλι και θυμάρι

By May 26, 2017

Απολαυστικό πιάτο με θρεπτικές ουσίες για ένα γεμάτο γεύμα!

Υλικά

Για 2 μερίδες

2 ½ κουταλιές της σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¾ κουταλιά της σούπας ξίδι
½ κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι χοντροκομμένο
1 κιλό φιλέτο σολομού
αλάτι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ˚ C.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το μέλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, ξύδι και το θυμάρι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με τα κομμάτια του σολομού, δηλαδή για κάθε κομμάτι σολομού μια φωλιά και το αλουμινόχαρτο πάνω από τη λαδόκολλα.

Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού μέσα σε κάθε φωλιά, αλείψτε ένα λεπτό στρώμα από το μείγμα ελαιολάδου. Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά. Μεταφέρετε τις φωλιές σολομού στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 - 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως με ρύζι ή πατάτες.
 

You Might Also Like

0 comments