Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Μύδια αχνιστά από τον Mario Batali

By May 03, 2017 , ,

Απολαυστικά μύδια αχνιστά από τον διάσημο chef Mario Batali!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

180 mL (3/4 φλιτζανιού) λευκό κρασί
1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένο σε καρέ
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε καρέ
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (το λευκό μέρος )
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κιλά φρέσκα μύδια
60 ml (1/4 φλιτζανιού) πέστο βασιλικού
2 ντομάτες χωρίς σπόρους και κομμένες σε καρέ
Αλάτι και Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βουρτσίστε απαλά τα μύδια σε κρύο νερό και αφαιρέστε τα νήματα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και ζεσταίνετε σε μέτρια- υψηλή εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα πράσα, το σέλινο και την πιπεριά, μαγειρεύετε για  για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το λευκό κρασί, τη σάλτσα πέστο και τις ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα μύδια, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.
Ανακατεύετε τα μύδια μετά τα πέντε λεπτά. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα γαρνίροντας με τα λαχανικά και τη ζωμό με πέστο.

You Might Also Like

0 comments