Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Σοκολατένιος μπακλαβάς

By August 21, 2017



Τι γίνεται όταν το πολύ αγαπημένο γλυκό ταψιού με τραγανό Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη τυλίγεται με λαχταριστή σοκολάτα; Το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και ταιριάζει άψογα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.


Υλικά
(για ένα ταψί)

Για τον μπακλαβά
250 γρ. βούτυρο
600 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη
100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι
330 ml νερό
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα από 1 πορτοκάλι (έχοντας αφαιρέσει το άσπρο μέρος που πικρίζει)
 
Για την επικάλυψη
60 γρ. κουβερτούρα
15 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. νερό



Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Για τη γέμιση, ψιλοκόβουμε στο multi τα καρύδια (μην γίνουν σκόνη), τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
4. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
5. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 30x45 και στρώνουμε 3 φύλλα ραντίζοντάς τα με το λιωμένο βούτυρο.
6. Ρίχνουμε από πάνω μια χούφτα από τη γέμιση σε όλο το ταψί.
7. Στρώνουμε πάλι 2 φύλλα βουτυρωμένα, γέμιση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση αφήνοντας 3 φύλλα για το τέλος.
8. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και πατάμε καλά.
9. Στρώνουμε από πάνω τα 3 τελευταία φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και τα περιχύνουμε με όσο λιωμένο βούτυρο έχει μείνει.
10. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
11. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και χαράζουμε το μπακλαβά με ένα κοφτερό μαχαίρι αλλά δεν κόβουμε τα κομμάτια μέχρι κάτω.
12. Τον ψήνουμε στον αέρα για δύο ώρες, μέχρι να γίνει τραγανός.
13. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και περιχύνουμε τον καυτό μπακλαβά με το σιρόπι και τον αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες.
14. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη λιώνοντας την κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
15. Όταν πλέον είναι κρύος ο μπακλαβάς, τον περιχύνουμε με τη ζεστή επικάλυψη και σερβίρουμε.

You Might Also Like

0 comments