Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Σολομός με σάλτσα μελιού με βαλσάμικο και σπανάκι

By August 26, 2017


Συστατικά

2 φύλλα σπανάκι 120 γραμμάρια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φιλέτα σολομού
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 πολύ μεγάλο
1/3 φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας με μισή κοπή
1/3 φλιτζάνι χρυσή σταφίδα
3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση

Ρίξτε μερικές ½ κουταλιές νερό σε βαριά μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετήστε πάνω από μεσαία υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 1 σπανάκι τσάντα (η κατσαρόλα θα είναι γεμάτη). Χρησιμοποιώντας 2 ξύλινα κουτάλια, γυρίστε και ρίχνετε το σπανάκι έως ότου τα περισσότερα φύλλα μαραίνονται, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε τα υπόλοιπα φύλλα σπανάκι σε 2 παρτίδες. Γυρίστε και ρίξτε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσετε, αλλά ακόμα φωτεινό πράσινο. Μεταφέρετε το μαγειρεμένο σπανάκι στο σουρωτήρι πάνω από το μπολ.

Σκουπίστε τη ζύμη εάν είναι απαραίτητο. Προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και θερμαίνετε τη μεσαία και υψηλή θερμότητα.

Ψεκάστε σολομό με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το σε κατσαρόλα με την πλευρά του δέρματος επάνω. Βάζετε μέχρι καφέ, περίπου 3 λεπτά. Στροφή τα ψάρια. Μαγειρέψτε μέχρι το αδιαφανές στο κέντρο, 3 έως 4 λεπτά. Μεταφορά στην πλάκα. Σκουπίστε την κατσαρόλα καθαρή.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις μισές ελιές και τις χρυσές σταφίδες. Ανακατέψτε 1 λεπτό. Προσθέστε σπανάκι. Πετάξτε μέχρι να θερμανθεί, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. Μείγμα σπανάκι σε πλάκες. Κορυφή με σολομό.
Προσθέστε το βαλσαμικό ξύδι και το μέλι στο τηγάνι. Βράζετε μέχρι να μειωθεί σε γλάσο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σφουγγάρετε το λούστρο πάνω από τον σολομό και το σπανάκι και σερβίρετε.

You Might Also Like

0 comments