Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Cheesecake με ξύσμα λεμονιού και κεράσια

By August 15, 2017


Δροσερό γλύκισμα για όλες τις ώρες!

Συστατικά

   
225 γραμμάρια  μπισκότα digestive

    
1 πακέτο (1 κουταλιά της σούπας) ζελατίνη σε σκόνη
    
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
   
680 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
    
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
   
Ξύσμα από 2 λεμόνια
    
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε κόκκους
   
390 γραμμάρια κουτί με σκούρα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες

    Ρίχνετε τα digestive
  σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Με τον επεξεργαστή να τρέχει, ψιλοβρέχει στο λιωμένο βούτυρο μέχρι να συνδυαστεί.

    
Ρίξτε τα ψίχουλα στο κάτω μέρος της  φόρμας και πιέστε σταθερά. Ψύχεται για 15 λεπτά.

    
Προσθέστε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ανακατέψτε σε βραστό νερό, αφήστε την να κρυώσει.

    
Προσθέστε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ σε φούρνο μικροκυμάτων  για 15 δευτερόλεπτα, αναδεύστε και στη συνέχεια και πάλι για 10 ακόμη δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει.

    
Κτυπήστε το τυρί κρέμας, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέστε τη ζελατίνη και αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

    
Ρίξτε το μείγμα τυριού κρέμα στο ταψί.

    
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε για 2 έως 3 ώρες.

    
Προσθέστε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατέψτε τα κεράσια και μαγειρέψτε μέχρι τα κεράσια να απελευθερώσουν το χυμό τους, περίπου 4-5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει.

    
Ρίχνουμε τα κεράσια πάνω από την κορυφή και σερβίρουμε.

You Might Also Like

0 comments