Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο

By September 12, 2017


Λαχταριστά, ζουμερά και τρυφερά μπουτάκια στο φούρνο με μια υπέροχη σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών. Συνοδεύονται ιδανικά με τηγανητές πατάτες και αποτελούν ένα εύκολο, σχετικά γρήγορο και φτηνό γεύμα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

8 μπουτάκια κοτόπουλο
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

3 φλιτζάνια ντομάτα στον τρίφτη
2 κ.σ. ντοματοπολτό
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
1 κ.σ. κόκκους μπαχάρι
1/3 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε στο λάδι τα μπουτάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να έχει αρκετό ζουμί.
3. Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα κεραμικό ταψί μέτριου μεγέθους και τα καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Αν δεν τα καλύπτει η σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο ζωμό κότας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα μπουτάκια από την άλλη πλευρά μέχρι να γίνουν τρυφερά και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε να κατέβει λίγο η θερμοκρασία του και σερβίρουμε.

You Might Also Like

0 comments