Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Αθήνα: 8 ξεχωριστά μεζεδοπωλεία και ταβέρνες στα δυτικά προάστια

By November 16, 2017


Αθήνα: 8 ξεχωριστά μεζεδοπωλεία και ταβέρνες στα δυτικά προάστια

Γεμάτα ζωντάνια, παλμό και πολλές επιλογές για κάθε γούστο, τα δυτικά προάστια κρύβουν δεκάδες στέκια για τους μερακλήδες και απαιτητικούς της γεύσης. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 8 δοκιμασμένες διευθύνσεις για τίμιο και νόστιμο φαγητό.


Το Δράμι

Ένα κλασικό μπακάλικο της δεκαετίας του '50 μπήκε στη μηχανή του χρόνου κι έφτασε στο σήμερα για να προσφέρει παραδοσιακούς, «πειραγμένους» μεζέδες στη νόστιμη πιάτσα της Αγίας Βαρβάρας. Γύρω σας ράφια με κονσέρβες Κύκνος, μπαχάρια, τουρσιά και γλυκά του κουταλιού. Στα τραπέζια καταφθάνουν παστουρμαδοπιττάκια κοντοσούβλι, κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού, αλλά και αρκετά θαλασσινά μεζεδάκια. Με μεγάλη ποικιλία σε ούζα, καλό κρασί Ελλήνων μικροπαραγωγών και τσίπουρο, δεν θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε με τι θα συνοδεύσετε τα μεζεδάκια σας. Σίφνου 4 και Χανίων 47, Αγία Βαρβάρα, τηλ: 210 5625300, από €18 το άτομο.



Γκαλερί του Μεζέ
Σε έναν χώρο γεμάτο παλιά αντικείμενα, με ανοιχτή κουζίνα και βιτρίνες με αλλαντικά και τυροκομικά, θα δοκιμάσετε μαγειρευτά με παραδοσιακές συνταγές και ιδιαίτερα πιάτα με μοντέρνες και έξυπνες παρεμβάσεις. Η καπνιστή μπριζόλα με ανανά, η τηγανόπιτα της κυρα-Θοδώρας (με ποντιακά φυλλωτά), η μανιταράδα, οι γευστικότατες μελιτζάνες ιμάμ και οι λαχταριστοί λαχανοντολμάδες είναι μερικά από τα highlights του μενού. Το μεράκι του Μηνά και της Ελευθερίας φαίνεται από τον χώρο, τις σπιτικές γεύσεις και από την προθυμία στο σέρβις. Στο τέλος προφέρουν ωραίο σπιτικό λικεράκι. Δημοσθένους 18 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Περιστέρι, τηλ.: 210 5720047, από €18 το άτομο, www.mezegallery.gr



Δάφνη
Γνήσια ελληνική κουζίνα με έντονο μαμαδίστικο άρωμα και ολόφρεσκα υλικά στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μπουρνάζι. Όμορφα ρετρό μικροαντικείμενα κοσμούν τον χώρο και δημιουργούν μια νοσταλγική διάθεση. Το καλό χέρι της ανήσυχης μαγείρισσας Αριστέας Βλάχου θα το ανακαλύψετε σε πιάτα όπως το κατσικάκι στο φούρνο με πατατούλες και φορμαέλα, το ναξιώτικο ρόστο με σιουφιχτα και γραβιέρα και τις παπαδέρλες με άγρια μανιτάρια, λάδι τρούφας και καπνιστό Μετσόβου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται και το αδελφάκι της, η «Δαφνούλα». Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι, τηλ. 2105773721, από €25 το άτομο.



Το Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου
Δύο χώροι διαφορετικού στυλ, μία κουζίνα. Από τη μια το «Πρωτοράκι», που έχει στυλ ρακάδικου/καφενείου και από την άλλη το «Γιαγιά Κούκου» με πιο σπιτική vintage ατμόσφαιρα. Ωραίοι είναι οι αλμυροί λουκουμάδες με σάλτσα φέτας, η τυροκαυτερή με μαρμελάδα βανίλια, το πεϊνιρλί με αυγό και παστουρμά και τα σουτζουκάκια σμυρνέϊκα γιαουρτλού που μοσχοβολάνε κανέλα. Στο τέλος κερνάνε ψημένη σπιτική Αμοργιάνη μαζί με ρυζόγαλο σε σφηνοπότηρο. Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ: 2105771109, από €15 το άτομο (κεντρική φωτο)



Ρακολέμονο
Ένα αλλιώτικο ρακάδικο κρυμμένο στα στενά του Αιγάλεω, λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό του μετρό. Ζεστός χώρος, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν και παλιές φωτογραφίες της περιοχής να στολίζουν τους τοίχους. Ο Αριστείδης και ο Παναγιώτης Γεωργαλής μετέτρεψαν την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Κρήτη σε γεύσεις και αρώματα. Θα σας καλωσορίσουν με τσικουδιά δικής τους παραγωγής, την οποία θα συνοδεύσετε με νόστιμους μεζέδες που σερβίρονται σε μπολάκια (ντάκο, κοτόπουλο με μέλι, γαμοπίλαφο κ.ά.). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο ρακολέμονο. Ανδριανουπόλεως 17, Αιγάλεω, τηλ: 2105910908, από €10 το άτομο.



Τραβόλτα
Αν και έγιναν γνωστοί από το άκρως κρεατοφαγικό- και επιτυχημένο- Base Grill, οι δίδυμοι αδερφοί Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος ξέρουν και από καλό ψάρι. Στην καλύτερη ψαροταβέρνα στα δυτικά προάστια θα το απολαύσετε φρεσκότατο και σωστά ψημένο, αλλά δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε και τους ψαγμένους μεζέδες όπως το σπετζοφάι με λουκάνικο από φρέσκια σουπιά, το καπνιστό χέλι με φάβα και τα τηγανητά μύδια με σος παντζαριού. Για το τέλος, μους γιαουρτιού με σπιτικά γλυκά κουταλιού. Στα συν η μεγάλη ποικιλία από ούζα και τσίπουρα και το ευγενέστατο σέρβις. Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι, τηλ.: 210 5719222, από €25 το άτομο.



Αγροτικόν
Στην οδό Καρπενησίου στο Περιστέρι, αυτό το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο-καφενείο έχει φανατικούς πελάτες από όλη την Αττική, που έρχονται για να πιουν καλή ρακή, να διασκεδάσουν και να τσιμπήσουν ποιοτικούς μεζέδες σε καλές τιμές. Χορταστικό λουκάνικο, καγιανάς με σύγκλινο, πατάτες κυδωνάτες με βούτυρο, ντοματίνια γεμιστά και μπιφτεκάκια με μήλο και παρμεζάνα είναι μερικές από τις νοστιμιές που καταφθάνουν στα τραπέζια. Το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από την αγάπη του ιδιοκτήτη για τον Νίκο Παπάζογλου και το ιστορικό στούντιο ηχογραφήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, το «Αγροτικόν». Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 210 5729629, από €15 το άτομο.



Ρακαδημία
Ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί που επεκτάθηκε και αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δυνατά σημεία στο Αιγάλεω για ρακοτακανύξεις. Πέρα από εξαιρετικούς χοχλιούς μπουμπουριστούς και πολύ καλό απάκι, θα δοκιμάσετε επίσης λουκουμάδες τυριών, μπουρεκάκια με παστουρμά, ποντιακό μαντί, γιαουρτοκεμπάπ και λαχταριστό κοντοσούβλι. Θα τα συνοδεύσετε με ρακή, ούζο ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Ιδανική επιλογή  για παρέες που θέλουν να περάσουν καλά, χωρίς να ξοδέψουν πολλά. Αγ. Λαύρας 9 & Αγ. Κωνσταντίνου 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 590980, από €12 το άτομο, www.rakadimia.gr


You Might Also Like

0 comments