Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Αθήνα: Τα καλύτερα στέκια για κρέας

By November 14, 2017

Αθήνα: Τα καλύτερα στέκια για κρέας στα Νότια

Μπριζόλες ψημένες με μαεστρία, ζουμερά παϊδάκια, λαχταριστό κεμπάπ, τίμιο και πενταντόστιμο σουβλάκι. Ο παράδεισος της κρεατοφαγίας σε 7 εκλεκτά στέκια- μοντέρνα αλλά και παραδοσιακά- που μας "ψήνουν" να κατηφορίσουμε στα Νότια Προάστια.


Κ. Grill

Το casual κρεατοφαγικό στέκι του Ομίλου Καστελόριζο το γνωρίσαμε και το εκτιμήσαμε στην Καλλιθέα, σε έναν χώρο που παντρεύει τη βιομηχανική αισθητική με την κρεατοφαγική παράδοση. Πρόσφατα απέκτησε και «αδερφάκι», στην κεντρική πλατεία της Βούλας. Εκεί μας υποδέχεται σε έναν προσεγμένο και μοντέρνο χώρο με χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τραπεζάκια έξω. Το μενού μάς επιστρέφει στη γνήσια ελληνική παράδοση, στα εκλεκτά και ψημένα με μαεστρία κρέατα, στο δημοφιλές σουβλάκι, φτιαγμένο παραδοσιακά και μυρωδάτα σε καλαμάκι ή τυλιχτό σε πίτα. Τα αρνίσια παϊδάκια έρχονται από την Αιτωλοακαρνανία, τα μπιφτέκια πλάθονται καθημερινά στην κουζίνα τους με 100% μοσχαρίσιο κιμά, ενώ όλες οι σάλτσες είναι σπιτικές. Ξεχωρίσαμε τα μοσχαρίσια αρωματικά μπιφτέκια με αυγά μάτια και πατατούλες, το λαχταριστό γιαουρτλού κεμπάπ και την τρυφερή και πεντανόστιμη πικάνια. Σημειώστε πως κάνουν και delivery. Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, τηλ: 2108994040 & Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 330, Καλλιθέα, τηλ: 2109431765, www.kgrill.gr, από €1.60 το καλαμάκι/από €7 τα κυρίως



Bar.B.Q

Σταθερή αξία για ψαγμένους κρεατοφάγους, το Bar.B.Q στη Νέα Σμύρνη αγαπά το κρέας στις νέες ποικιλίες που κυκλοφορούν στην αγορά, το ψήνει ολόσωστα και το σερβίρει όπως πρέπει. BAR.B.Q burger με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πανσέτα (12 ωρών) με σος από passion fruit και πουρέ σελινόριζας, μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας με wasabi, σπαλομπριζόλα Αργεντινής (rib eye από black angus) και μαριναρισμένο κιλότο στην σχάρα, ολόκληρο και κομμένο σε φέτες, είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9319 675, από €20 το άτομο, www.barbq.com.gr



Moouu
Ένα αυθεντικό και μοντέρνο steak house στη Γλυφάδα. Τα κρέατα τους είναι grass fed ελευθέρας βοσκής και ψήνονται σε ξυλοκάρβουνα. Picanha, Ribeye ή New York, medium rare ή rare, με ψητά λαχανικά ή πουρέ, ό,τι κι αν επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι. Εμείς πάντως λατρέψαμε το συκώτι με μοσχολέμονο, πουρέ και μαρμελάδα λεμόνι. Δοκιμάστε και τις τηγανητές πατάτες με κοπανιστή Μυκόνου ή λάδι τρούφας και συνοδεύστε με κόκκινο κρασί ή ένα από τα πολύ καλά cocktails. Φοίβης 17, Γλυφάδα, τηλ. 211 4096295, από €25 το άτομο.



Μπάρμπα Μήτσος-Λαδόκολλα
Κρυμμένος σε ένα στενάκι στον Άγιο Δημήτριο, ο Μπάρμπα Μήτσος είναι ο ορισμός της ελληνικής συνοικιακής ταβέρνας. Οι καλοφαγάδες της Αθήνας τη γνωρίζουν και την επισκέπτονται εδώ και χρόνια. Όλα τα κρεατικά- μπιφτέκια, χοιρινές μπριζόλες και λουκάνικα- σερβίρονται πάνω σε λαδόκολλα, με ένα βουνό λαχταριστές, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Κρατήσεις δεν γίνονται, γι' αυτό καλό είναι να έρθετε νωρίς αν θέλετε να βρείτε τραπέζι. Ιουστινιανού 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ.: 210 9335052, από €15.



Το Ρεμούτσικο
Φημισμένη ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, που έχει διάρκεια στο χρόνο και παράδοση στο ψήσιμο στα κάρβουνα. Εδώ, τον πρώτο λόγο έχει το παϊδάκι. Εξαιρετικά είναι τα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, που έρχονται περιποιημένα και τραγανά. Το ζουμερό κοντοσούβλι και το μοσχαρίσιο συκώτι είναι δύο ακόμη δυνατά πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Για ορεκτικό μην χάσετε τα τραγανά τυροπιτάκια και τα παστουρμαδοπιτάκια. Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515, από €15 το άτομο.



Κυρ Αρίστος

Η φήμη των κεμπάπ του Κυρ Αρίστου έχει ξεπεράσει τα σύνορα του Παλαιού Φαλήρου. Ρετρό σκηνικό με επιγραφές στην καθαρεύουσα, κονσέρβες κι άλλα αντικείμενα που θυμίζουν παλιό μπακάλικο. Στο μενού θα βρείτε κάθε είδους κεμπάπ και σούβλες, με πρωταγωνιστή το απολαυστικό κασερλί κεμπάπ (ζυμωμένο με κασέρι) με φρέσκια κόκκινη σάλτσα. Προσθέστε στην παραγγελία σας τη λαχταριστή παστουρμαδόπιτα ή τα αυγά με παστουρμά και αφήστε χώρο για το χειροποίητο παγωτό τους. Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9822320, από €4,90 η μερίδα κεμπάπ, www.kir-aristos.gr



O Λευτέρης

Το θρυλικό σουβλατζίδικο της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε το 1953 όταν ο 30χρονος Λευτέρης πήρε το παιδικό καρότσι του γιου του, έβαλε από πάνω μια ψησταριά που είχε φτιάξει ο ίδιος και βγήκε να πουλήσει στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Σύντομα βρέθηκε με το δικό του μαγαζί και φανατικούς πελάτες από όλη την Αθήνα. Οι φρέσκιες πίτες ψήνονται αλάδωτες στα κάρβουνα και τυλίγονται με καλαμάκι, μπιφτέκι, κεμπάπ ή λουκάνικο, μαζί με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπίπερο. Απλά και νόστιμα. Αξίζει να δοκιμάσετε το κεμπάπ του, που είναι φτιαγμένο από ανάμεικτο αρνί, μοσχάρι και χοιρινό. Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9310341 & Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9966031, www.souvlakialefteris.gr

You Might Also Like

0 comments