Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Φιλέτο μοσχαρίσιο με λευκή σως

By November 11, 2017


Γευστικό, πικάντικο και ζουμερό φιλέτο με μια βελούδινη σάλτσα γιαουρτιού που δένει υπέροχα με τη γεύση του. Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες τηγανητές ή πατάτες φούρνου.

Υλικά

(για 2 άτομα)

2 φιλέτα μοσχαρίσια
3 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/3 φλιτζανιού κρασί άσπρο (ή τσίπουρο)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.σ. μουστάρδα
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κόκκοι πιπεριών διαφόρων χρωμάτων
αλάτι

Εκτέλεση
1. Απλώνουμε τα πιπέρια σε μια σανίδα κοπής και με το πλατύ μέρος ενός μπαλτά τα χτυπάμε ώστε να γίνουν χοντροκομμένα. Τα απλώνουμε και στις δύο πλευρές των φιλέτων και με το πλατύ μέρος του μπαλτά τα χτυπάμε ελαφρά ώστε να σφηνωθούν στο κρέας.
2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Σοτάρουμε και από τις δύο μεριές τα φιλέτα και σβήνουμε με το κρασί ή το τσίπουρο.
3. Τα μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά.
4. Στο μεταξύ, στο τηγάνι που σοτάραμε τα φιλέτα, με ό,τι έχει μείνει μέσα, ρίχνουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
5. Βγάζουμε τα φιλέτα από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

You Might Also Like

0 comments