Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Στἠθος γαλοπούλας γεμιστό με μυρωδικά

By November 14, 2017


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 πορτοκαλί, χυμό
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 φλιτζάνι (125ml) σιρόπι σφενδάμου
2 κιλά αποστεωμένο στήθος γαλοπούλας
50 γραμμάρια βουτύρου, λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι (250ml) λευκό κρασί
300ml ζωμό κοτόπουλου


ΓΕΜΙΣΗ
100 γραμμάρια βουτύρου, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κομμένα φύλλα μαϊντανού
10 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα, και επιπλέον τηγανητά φύλλα
2 1/2 φλιτζάνια (175g) φρέσκα ψίχουλα ψωμιού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Τσιμπίδα, κουρτίνα κουζίνας, βούρτσα ζύμης

ΜΕΘΟΔΟΣ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Για τη γέμιση, λιώνετε το βούτυρο σε ένα frypan σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Συνδυάστε με τα υπόλοιπα συστατικά γέμισης. Aφήστε το να κρυώσει.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και το σφενδάμνου σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε, στη συνέχεια μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας έναν κυλινδρικό πείρο, ισιώστε γαλοπούλα ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού μέχρι να έχει πάχος 2cm. Τοποθετήστε τη γέμιση κατά μήκος μιας άκρης. Γυρίστε το στήθος γαλοπούλας σφιχτά σχηματίζοντας ένα σχήμα κορμού. Βούτυρωστε τη γαλοπούλα.

 Τοποθετήστε σε ένα ταψί και καλύψτε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε κάθε 15 λεπτά με μείγμα σφενδάμου, για 1 ώρα, στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε τη γαλοπούλα από το ταψί.

Βήμα 4
Επιστρέψτε το τηγάνι ψησίματος σε μέτρια φωτιά. Ψήστε το αλεύρι, ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό. Ανακατέψτε με το κρασί και το ζωμό, στη συνέχεια μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά. Στραγγίστε σε κανάτα.
Βήμα 5
Κόψτε τη γαλοπούλα και σερβίρετε με τηγανητό φασκόμηλο, καραμέλα και φρουτοσαλάτα, αν χρησιμοποιείτε και σάλτσα στην πλευρά.

You Might Also Like

0 comments