Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Αθήνα: Οι καλύτερες ταράτσες για μεζεδάκια

By November 18, 2017

Αθήνα: Οι καλύτερες ταράτσες για μεζεδάκια
Με το που πιάνουν οι πρώτες ζέστες οι ταράτσες της Αθήνας γεμίζουν με παρέες που έρχονται για νόστιμους μεζέδες και παγωμένο ουζάκι και τσίπουρο. Εμείς βρήκαμε μερικά από τα καλύτερα στέκια.

Μυλόλιθος
Ωραίο μεζεδοπωλείο σε πέτρινο νεοκλασικό στην Πανόρμου με πολύχρωμα τραπεζάκια και ανανεωμένη ταράτσα. Όλες οι πρώτες ύλες στο μενού είναι αγνές και βιολογικές ενώ δεν θα κυρίως πιάτα αλλά σαλάτες, ορεκτικά, μπόλικους μεζέδες και ποικιλίες για τη μέση. Μη χάσετε το ρουμελιώτικο μεζέ με χοιρινό μαριναρισμένο πάνω σε πίτα με τυρί φέτα, ρίγανη και ψητή ντομάτα Κύπρου και το μυρωδάτο κριθαρότο με χταπόδι και μάραθο (Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6465731, https://mylolithos.gr, από €18 το άτομο).



Μπακαλοταβέρνα
Διάσημο μεζεδοπωλείο με τραπεζάκια πάντα γεμάτα στο δεύτερο που δεν αδειάζουν ποτέ σε σκηνικό παλιού παντοπωλείου. Hot spot όταν πιάνουν οι ζέστες δεν είναι άλλο από την ταρατσούλα με ξύλινα τραπέζια, πέτρινη βρύση, μαυροπίνακα για τα μεζεδάκια της ημέρας και ρεμπέτικα στα ηχεία. Θα βρείτε γεύσεις από όλη την Ελλάδα, όπως κρητική στάκα, τηγανητή σφέλα Μεσσηνίας και σουτζούκι Σερρών. Στα συν η ποικιλία από ελληνικές μπύρες (Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ: 213025 8011, από €15 το άτομο).



Η ταβέρνα του Διοματάρη
Σταθερή αξία για κρητική κουζίνα στα Άνω Πετράλωνα. Στη ταράτσα του θα γευτείτε ζυμωτό ψωμί, γραβιέρα σαγανάκι με μέλι, σαλάτα με σταμναγκάθι, απάκι, σύκα, καρύδια και ρόδι, χανιώτικο μπουρέκι, ντολμαδάκια με κολοκυθανθούς και γιαούρτι, αυγά με στάκα, γαμοπίλαφο αλλά και κατσικάκι με νιφάδες γραβιέρας (Δημοφώντος 80, Πετράλωνα, τηλ: 210 3455505, από €20 το άτομο).



To Kreas
Το πρώτο που θα σας κερδίσει είναι η πολύχρωμη ταράτσα του σε μια παλιά μονοκατοικία στην καρδιά των Πετραλώνων. Στη συνέχεια θα σας ξελογιάσουν τα κρεατικά, που όπως δηλώνει και το όνομά του, έχουν την τιμητική τους και ψήνονται στον ξυλόφουρνο josper: χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, συκώτι γάλακτος, σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα, hanger steak από black angus, Brazilian steak ή καρέ αρνιού (Δημοφώντος 96, Πετράλωνα, τηλ: 210 3247028, http://tokreas-meat-spirits.gr, από €18 το άτομο, κεντρική φωτό).



Ραδιουργίες
Συμπαθέστατο ουζερί-μεζεδοπωλείο στα Άνω Πετράλωνα με ωραία ταράτσα, όπου θα δοκιμάσετε μεζεδάκια όπως κεφτεδάκια, συκωτάκια με βαλσάμικο και πετιμέζι, παστουρμαδοπιτάκια, πανσέτες αλλά και μικρή ή μεγάλη ποικιλία παρέα με ούζο, τσίπουρο και χύμα κρασί. Το μενού είναι μικρό αλλά αρκεί για παρεΐστικα βράδια με λαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα (Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα, 2110121426, από €15 το άτομο).



Διαχρονικό
Τα δύο παλιά σπίτια στο Χαϊδάρι μεταμορφώθηκαν σε παραδοσιακή γειτονιά με σκάλα που οδηγεί στην ευρύχωρη ταράτσα. Την τιμητική τους έχουν οι γεύσεις που θυμίζουν χωριό με την Ήπειρο να έχει την τιμητική της λόγω καταγωγής της κυρίας Γλκυερίας που είναι και τέλεια μαγείρισσα. Θα απολαύσετε γιαννιώτικες πίτες, σαγανάκι με μαρμελάδα, κολοκυθοκεφτέδες με σως, κοτόπουλο με σιναπόσπορο και μουστάρδα και μοσχαράκι ριγανάτο (Ν. Πλαστήρα 32, τηλ: 210 5815910, από €15 το άτομο).



Σάββας Roof Garden
Σε αξιοζήλευτη τοποθεσία στο Μοναστηράκι με θέα στην Ακρόπολη, σερβίρει ανατολίτικες γεύσεις όπως ταμπουλέ (πληγούρι, ντομάτα, ψιλοκομμένος μαϊντανός, κρεμμύδι), πίτα καισαρείας (παστουρμάς αρμένικος με κασέρι και ντομάτα σε φύλλο κρούστας), μικρασιάτικα σαρμαδάκια με σος γιαουρτιού, κεμπάπ με χειροποίητες πίτες και ποικιλίες. Συνοδέψτε τα με χύμα κρασί ή τσίπουρο από τη Ζίτσα Ιωαννίνων ή ρακόμελο και ουζάκι (Ερμού 91, τηλ.: 2103211167, www.savvas-restaurant.gr, από €15 το άτομο).



Δυόσμος
Το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα το εδεσματοπωλείο γνώρισε ένδοξες εποχές τη δεκαετία του ’80 ως κρεπερί, όπου έδιναν το ραντεβού τους οι Πειραιώτες. Η σάλα με το ξύλινο πάτωμα είναι όμορφα διακοσμημένη με λουλουδάτες κουρτίνες στα παράθυρα, διαφορετικού χρώματος καρέκλες, ενώ φαναράκια, χαριτωμένα καδράκια και γλαστράκια με λουλούδια συνθέτουν ένα οικείο και χαλαρό περιβάλλον. Μόλις καλοκαιριάσει, μπορείς να κάτσεις στην ταράτσα, που έχει λίγα τραπέζια και το προνόμιο της θαλασσινής αύρας. Στα πιάτα φάβα Σχοινούσας με προσούτο Ευρυτανίας, καβουρμάς Σερρών και αυγά τηγανητά με σύγκλινο Μάνης. Θα τα συνοδεύσετε με ούζο, τσίπουρο ή κερκυραϊκή βαρελίσια μπύρα Ionian lager (Λεωφ. Φρεαττύδος 42Α, Φρεατύδα, Πειραιάς, τηλ: 2104611335, http://diosmos.gr, από €15 το άτομο).



Πηγή : arttable.gr

You Might Also Like

0 comments