Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Paleo συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και αγκινάρες

By March 08, 2018 , , , ,



Συστατικά:

1 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα (χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα είναι επίσης ωραία, απλά μειώστε το χρόνο μαγειρέματος - μαγειρέψτε τους μηρούς μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 85 ° C)
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
1/2 μεσαίο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες (επιλέξτε μια ποικιλία χρωμάτων: κίτρινο, κόκκινο ή πράσινο)
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, όπως Pinot Noir ή Sirah
2 κουτιά τομάτα κονκασέ
1/2 φλιτζάνι κονσέρβες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού βαλσαμικό ξύδι
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα στυλ σε στυλ chiffonade, καθώς και περισσότερα για γαρνίρισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο ρίγανη
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά για το σερβίρισμα: τυρί τριμμένο παρμεζάνα Reggiano, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, επιπλέον φύλλα βασιλικού

Κατευθύνσεις:

Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ μου 5-qt Le Creuset Braiser. Αν και 13 έως 15 ιντσών τηγάνι θα λειτουργεί τόσο καλά). Μόλις το λάδι ζεστάνει, τοποθετήστε τους μηρούς κοτόπουλου με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο τηγάνι. Βγάζετε το κοτόπουλο για 3 λεπτά, στη συνέχεια τα αναποδογυρίστε και συνεχίστε να μαγειρεύετε το κοτόπουλο για άλλα 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά, τοποθετήστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια γίνει διάφανο.

Προσθέστε το κρασί και ξύστε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε τις καρδιές των αγκινάρας, το βαλσαμικό ξύδι, το βασιλικό, το θυμάρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάλτε πίσω για να σιγοβράσει και τοποθετήστε το καπάκι στο τηγάνι.

Μαγειρέψτε για 20-30 λεπτά, έως ότου ένα θερμόμετρο μέτρησης διαβάσει 85 ° C όταν εισάγεται στο κέντρο του παχύτερου μηρού.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα. Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και / ή με επιπλέον βασιλικό.
Συμβουλή: Δοκιμάστε να το σερβίρετε πάνω από σπιρουντινισμένο κολοκυθάκι ή σπαγγέτι.

You Might Also Like

0 comments