Welcome to our website !

Κις λορέν με μελιτζάνες και τομάτα

By August 16, 2017


Ο επιτυχημένος συνδυασμός της μελιτζάνας με τη ντομάτα και τη φέτα δημιουργεί μια εξαιρετικής γεύσης τάρτα με ζύμη κουρού, ιδανική για τα καλοκαιρινά τραπέζια.


Υλικά
(για 4 άτομα)

1 συσκευασία Zύμη κουρού
2 μελιτζάνες (400 γρ. περίπου συνολικά), κομμένες σε φέτες μέσα σε αλατισμένο νερό
2 κ.σ. ε.π. Ελαιόλαδο για την επάλειψη του φύλλου
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι φέτα πικάντικη τριμμένη με τα δάχτυλα
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, χοντροτριμμένη 
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τη Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 15′. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. Στρώνουμε τη βάση και τα τοιχώματά της με το φύλλο ζύμης κουρού και τρυπάμε την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε το σκεύος με όσπρια ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τη βάση στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15′ περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος με τα όσπρια, ψήνουμε για 5′ ακόμη και αποσύρουμε από το φούρνο.
3. Στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα, απλώνουμε μέσα τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κ.σ. λάδι το σκόρδο για 1-2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό, τη ρίγανη, ελάχιστο αλατοπίπερο και το δυόσμο και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
5. Λαδώνουμε με ένα πινέλο την ψημένη βάση τάρτας, απλώνουμε μέσα τις ψημένες μελιτζάνες, το σκόρδο με τα μυρωδικά από το τηγάνι, τη μισή μοτσαρέλα και παρμεζάνα, από πάνω τις φέτες ντομάτας, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν χρώμα τα τυριά.
6. Βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για λίγα λεπτά και κόβουμε την τάρτα σε τριγωνικά κομμάτια. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

You Might Also Like

0 comments