Welcome to our website !

Μεθυσμένα σύκα με μέλι και κρασί

By September 08, 2017


Φρέσκα σύκα στον φούρνο, ψημένα στους χυμούς τους μαζί με γλυκό κρασί και μέλι. Συνδυάζονται υπέροχα με παγωτό, γιαούρτι αλλά και με τυριά. Μία συνταγή που θα γλυκάνει το τέλος του καλοκαιριού.

Υλικά
(για 4 άτομα)

12 φρέσκα, ώριμα σύκα
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζανιού γλυκό κρασί
2-3 κ.σ. μέλι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τα σύκα, τα κόβουμε στη μέση, χωρίς να τα καθαρίσουμε, και τα βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε πάνω από τα σύκα.
3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Βγάζουμε τα σύκα από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους.

You Might Also Like

0 comments