Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Πελοπόννησος : Οι πιο λαχταριστοί προορισμοί

By November 11, 2017

Πελοπόννησος: Τα καλύτερα τραπέζια της
Γυρίσαμε την Πελοπόννησο και εντοπίσαμε τις καλύτερες ταβέρνες και εστιατόρια. Από την καρδιά της Αρκαδίας ως το κύμα της Μάνης, το φαγητό τους αποτελεί από μόνο του λόγο για να ταξιδέψουμε.


Χρυσόβουλο, Μονεμβασιά
Χώρος που αναδίδει πολυτέλεια αλλά και οικειότητα, το πληθωρικό «Χρυσόβουλο» αποτελεί από μόνο του λόγο για να «ανηφορίσετε» προς το Κάστρο. Ο βραβαυμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας παντρεύει τη δημιουργικότητα με τις καλύτερες πρώτες ύλες της λακωνικής γης σε ένα πολύ προσεγμένο χώρο κρεμασμένο πάνω από τη θάλασσα. Αρχίστε με σαΐτι (παραδοσιακή πιτούλα με χειροποίητο φύλλο με γέμιση από λάχανα και μυρωδικά, ψημένη στα σχάρα με ελαιόλαδο βασιλικού και αφρό φέτας) και συνεχίστε με χοιρινό φιλέτο σχάρας με λαδολέμονο μουστάρδας ή μπαρμπουνάκια Μονεμβασιάς, τηγανητά ή σαβόρο. Φινάλε με ζεστό σουφλέ μαύρης σοκολάτας με φρέσκια κρέμα. Στο ισόγειο, στον χώρο του μπαρ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ντόπια διαλεκτά κρασιά και γκουρμέ μεζεδάκια. Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 27320 62122, www.chrisovoulo.gr, από €30 το άτομο.



Ματούλα, Μονεμβασιά
Από το 1950 αποτελεί σταθερή αξία για νόστιμα μαγειρευτά στη σκιά του Κάστρου. Τα ηνία έχει αναλάβει πλέον η ανιψιά της Ματούλας, η Βενετία. Κάτω από τις ροδιές και στη βεράντα με την υπέροχη θαλασσινή θέα απολαμβάνουμε εξαιρετικά σουτζουκάκια, αρνάκι λαδορίγανη, κόκορα κρασάτο, λαχανοντολμάδες, αλλά και φρέσκα ψάρια. Κάστρο Μονεμβασιάς, τηλ.: 27320 61660, www.matoula.gr, από €17 το άτομο.



Η ταβέρνα της Λέλας, Καρδαμύλη
Χωρίς αμφιβολία αποτελεί την πιο διάσημη ταβέρνα της περιοχής. Φημίζεται για τα μαγειρευτά της, τα οποία είναι μετρημένα έτσι ώστε να είναι πάντοτε τέλεια και ολόφρεσκα. Εξαιρετικός μουσακάς και μοσχαράκι στιφάδο. Μη χάσετε την σπεσιαλιτέ της: το λεμονάτο χοιρινό με δενδρολίβανο. Απίστευτα τρυφερό, νόστιμο και με εξαιρετική σάλτσα. Καρδαμύλη, τηλ.: 27210 73541, από €15 το άτομο.



Τάκης, Λιμένι
Οι φανατικοί του ορκίζονται πως ο Τάκης είναι από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της χώρας. Σε ιδανική τοποθεσία πάνω στο βράχο, μπροστά στη θάλασσα με θέα τον οικισμό μετατρέπεται σε hot spot ώρα που δύει ο ήλιος. Τα μυστικά της επιτυχίας του για πάνω από δύο δεκαετίες είναι τρία: το ολόφρεσκο ψάρι, το μαεστρικό ψήσιμο σε κρούστα από χοντρό αλάτι στα κάρβουνα και το μανιάτικο ελαιόλαδο που μπαίνει αποκλειστικά στην κουζίνα του. Από τις σπεσιαλιτέ η μακαρονάδα με κωλοχτύπα. Λιμένι, τηλ.: 27330 51327, από €25 το άτομο.



Κυρίμαι, Γερολιμένας
Ελληνική δημιουργική κουζίνα με βάση τα ντόπια υλικά που εναλλάσσονται ανάλογα με τις εποχές. Τα απολαμβάνεις αναπαυτικά στη βεράντα πάνω στο κύμα με φόντο τους τεράστιους βράχους και τις σπηλιές του Κάβο Γκρόσο. Στο κελάρι του φυλάσσονται προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά κρασιά. Γερολιμένας, τηλ.: 27330 54288, kyrimai.gr, από €30 το άτομο (κεντρική φωτό)



Κόκκινα Πιθάρια, Βυτίνα
Φημισμένο εστιατόριο στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας, που παντρεύει την παράδοση με τη δημιουργική κουζίνα. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Παναγιώτης Μπουρτσουκλής θα σας σερβίρει από κόκορα με χυλοπίτες και κατσικάκι λαδορίγανη μέχρι ψαρονέφρι με κόκκινο πιπέρι και μαρμελάδα. Το μαγαζί έχει φανατικούς πελάτες που αδειάζουν το ένα μετά το άλλο τα ποτηράκια με το ωραίο κρασί του. Η κάβα του είναι πολύ ενημερωμένη. Θα βρείτε τα πιο δημοφιλή και βραβευμένα κρασιά της Ελλάδας, καθώς και πολύ καλές ετικέτες από Χιλή, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Για να βρείτε σίγουρα τραπέζι κάντε κράτηση. Βυτίνα, Κεντρική Πλατεία, τηλ.: 27950 22540, από €15 το άτομο, www.kokkinapitharia.gr



Στο Κιούπι, Δημητσάνα
Κρεμασμένοι πάνω από το φαράγγι του Λούσιου θα απολαύσετε εξαιρετικά μαγειρευτά όπως χοιρινό γάστρας με λιαστές ντομάτες και πατάτες, κόκορα κρασάτο αλανιάρη, κοκκινιστές χυλοπίτες και γουβετσάκι αρνί, αλλά και κυνήγι- αγαπημένο μας το αγριογούρουνο στιφάδο. Για επιδόρπιο ζητήστε μπακλαβά Δημητσάνας και γιαούρτι ντόπιο παραδοσιακό. Τηλ.: 27950 31232, από €15 το άτομο, www.stokioupi.gr



Ζέρζοβα, Παναγιά
Παραδοσιακό ταβερνάκι στο χωριό Παναγιά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Δημητσάνα. Ο Γιάννης και η γυναίκα του Βαγγελιώ φτιάχνουν με πολύ μεράκι σαλάτες με άγρια χόρτα που μαζεύουν οι ίδιοι, κολοκυθόπιτες, προβατίνα βραστή στη λαδόκολλα, αγριογούρουνο και κόκορα κοκκινιστό. Λίγα αλλά πεντανόστιμα πιάτα. Και το τσίπουρο δικής τους παραγωγής. Παναγιά, τηλ.: 27950 31753, από €15 το άτομο.



Βαρβιτσιώτης, Καλάβρυτα
Αν ρωτήσετε τους ντόπιους τι πρέπει οπωσδήποτε να φάτε πριν φύγετε από την πόλη, θα σας πουν τη σπεσιαλιτέ του Βαρβιτσιώτη: το αρνάκι γκιούλμπασι, που αργοψήνεται στη λαδόκολλα με τυριά μέχρι να μελώσει. Πάνε 40 χρόνια από τότε που ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης με την σύζυγό του Αθανασία, έφτιαξαν για πρώτη φορά το χειροποίητο σουβλάκι Βαρβιτσιώτης, το οποίο έγινε διάσημο μαζί με τις χειροποίητες λαχανόπιτες και τυρόπιτες. Μη χάσετε τα γαρδουμπάκια με πατάτες, το φριγαδέλι στο φούρνο, το ζουμερό μπιφτέκι, το μυρωδάτο λουκάνικο και τα λαχταριστά παϊδάκια- όλα παραγωγής των ιδιοκτητών. Π. Π. Γερμανού 28, τηλ.: 26920 22049, από €15 το άτομο, www.varvitsiotis-tavern.gr



Πινακωτή, Τρίκαλα Κορινθίας
Γεύμα με το βλέμμα να φτάνει από τη Ζήρεια ως τον Κορινθιακό. Εμείς δοκιμάσαμε και απολαύσαμε εξαιρετικό λουκάνικο από αγριογούρουνο Δράμας (σπεσιαλιτέ τους), μελιτζάνα τυλιχτή που λιώνει στο στόμα, παστό χοιρινό οικογενειακής συνταγής, μπουρμπούλι (αρνί κοκκινιστό) και κόκορα με χυλοπίτες. Η κυρία Τασία είναι φοβερή μαγείρισσα και πολύ φιλόξενη οικοδέσποινα. Μεσαία Τρίκαλα, τηλ.: 27430 91447, www.pinakoti.gr, από €15 το άτομο.



Πρυτανείο

Στην κουζίνα του ξενώνα Πρυτανείο στα Τσίντζινα μαγειρεύονται εξαιρετικά φαγητά όπως πιταρούδες, τραχανόσουπα με μανιτάρια και σύγκλινο, μοσχαράκι κρασάτο , σιγοβρασμένο για ώρες, κόκορας κοκκινιστός με σπιτικές χυλοπίτες και ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε ανατολίτικα μπαχαρικά. Από τα σπιτικά γλυκά, θραύση κάνει η αρωματική πορτοκαλόπιτα με τα περίφημα πορτοκάλια Λακωνίας. Τσίντζινα, τηλ.: 27310 26982, από €15 το άτομο, www.pritanio.gr



Νούλης, Ναύπλιο

Μεζεδοπωλείο για παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με ολόφρεσκα ντόπια υλικά. Θα βρείτε από κλασικούς μεζέδες και μαμαδίστικα μαγειρευτά μέχρι μικρά ψάρια. Δοκιμάστε λαχανοντολμάδες, κόκορα με χυλοπίτες, αλλά και τη σπεσιαλιτέ σαγανάκι φλαμπέ. Μουτζουρίδου 8, τηλ. 27520 25541, από €12 το άτομο.



You Might Also Like

0 comments