Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Hytra Alpa : Η φαντασία συνατά την γαστρονομία υψηλής ποιότητας...


 
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΤο εστιατόριο «Hytra», του οποίου το όνομα προέρχεται από την αρχαία ελληνική τερακότα βάζο, άνοιξε για πρώτη φορά το 2004 στην "Ψυρρή", μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.Το 2010, το εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο αστέρι της Michelin και έχει διατηρήσει από τότε.

Το 2012 βραβεύτηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin, το πρώτο για το εστιατόριο "Blue Hytra», που φιλοξενείται στο Westin Resort στην Αθήνα. Παράλληλα, Hytra λαμβάνει ετησίως ενθουσιώδεις κριτικές αξιολογήσεις και άλλες διακρίσεις.Την ίδια χρονιά, το εστιατόριο μεταφέρθηκε στον 6ο όροφο του Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λεωφόρο Συγγρού και πρόσφατα επανασχεδιαστεί από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity.


Τους ζεστούς μήνες του έτους οι εστιατόριο κινείται στον 7ο όροφο του κτιρίου, προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο χώρο, με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, λόφο Lycebettus και στον ορίζοντα της πόλης. 


ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΥψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και φιλοξενία μέσα από μια σειρά διαφορετικών υπηρεσιών, τη δημιουργία ενός υψηλής αισθητικής, ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, τη συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη χωρίς υπερβολή στην προσέγγιση της έννοιας των τροφίμων και την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα από ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές είναι τα κύρια συστατικά της φιλοσοφίας του εστιατορίου που έχει μια έντονη σχέση με την πολιτιστική δραστηριότητα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. 

ΚΟΥΖΙΝΑΤο εστιατόριο «Hytra» έχει αναπτύξει γαστρονομική ταυτότητα του με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.

Είναι η αρμονική και συμπληρωματική συνύπαρξη δύο διαφορετικών προσεγγίσεων γύρω από την έννοια της ελληνικής διατροφής, τα δύο ξεχωριστά μενού των εστιατορίων, το μενού «Hytra» και το μενού «Hytra Apla» που μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο, αλληλεπιδρούν σε ένα γαστρονομικό «χορογραφία», προκειμένου να ανυψώσει την ελληνική κουζίνα μέσα από δύο συνεχώς μεταβαλλόμενο κάρτες, έχουν ως κοινό τους εγχώριες πρώτες ύλες και συνταγές.


Αναμνήσεις από ελληνικές γεύσεις που προκύπτουν από τις συνταγές που έχουν δοθεί και εκτελεστεί σε ένα σύγχρονο τρόπο είναι η απόλυτη αίσθηση που αφήνει το μενού Hytra, το οποίο παράγεται με τη φροντίδα του νέου σεφ Τάσου Μάντης ο οποίος δεσμεύεται από το Σεπτέμβριο του 2014 να φέρει νέες ιδέες για να τραπέζι σας.

Τα ιδιαίτερα τεχνικά συνταγές που περιβάλλονται με υψηλή αισθητική επιλογές στην εμφάνιση των πιάτων και των ρυθμίσεων του πίνακα που προσφέρονται μέσω ενός μενού γευσιγνωσίας ή από μεμονωμένες επιλογές που είναι διαθέσιμες στο μενού.

 




Comments

  1. Προσφορά δανείου σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους

    Έβαλα με διάθεση ένα δάνειο από 500 € σε 9.00.000 €. Επίσης, πραγματοποιώ επενδύσεις και δάνεια σε ιδιώτες. Προσφέρω βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια με τον δικηγόρο μου. Δεν γνωρίζουμε τη χρήση σας και οι αποστολές μας είναι ασφαλισμένες με τραπεζική εγγύηση.

    Email: ghauthierlegrand@gmail.com

    ReplyDelete

Post a Comment