Ζυμαρικά με ντοματίνια, βασιλικό και παρμεζάνα

Αυτό το ρουστίκ πιάτο ζυμαρικών παρουσιάζει τις ζωηρές γεύσεις ντοματών σε συνδυασμό με πλούσιο τυρί παρμεζάνα. Συνοδευμένο με ζυμαρικά al dente και μια νότα σκόρδου, προσφέρει ένα ανακουφιστικό αλλά εκλεπτυσμένο γεύμα ιδανικό για κάθε περίσταση.  Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα αναδεικνύουν τη συνταγή, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για βραδινά δείπνα ή ειδικές συγκεντρώσεις. Υλικά 1 συσκευασία μακαρόνια ή πέννες 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση 2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι για γεύση Προαιρετικά: θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς Βήματα Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτι...

Γλυκά χωρίς ζάχαρη διαθέσιμο στο Apple books




Ψάχνεις γλυκά χωρίς ζάχαρη; Εδώ θα βρείς ότι γλυκό σου αρέσει!Απόλαυσε τα γλυκά σου χωρίς τύψεις με φυσικά γλυκαντικά αντί της ζάχαρης!

Στο βιβλίο θα βρείτε 100 συνταγές ανάμεσα σε cupcakes για παιδικά πάρτι έως και τάρτες, τούρτες και σοκολατάκια! Δοκιμασμένες συνταγές θα σε συναρπάσουν!

Θα βρείς συνταγές χωρίς ζάχαρη, και επομένως πιο υγιεινές, για:

– Μπράουνις

– Μάφινς

– Παντεσπάνι και κέικ φρούτων

– Πίτες και τάρτες

– Γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

Και άλλα πολλά!



Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η Εύα Φιλιπποπούλου βρίσκεται μέσα σε μία κουζίνα. Μια συνήθεια που μοιραία μετατράπηκε σε πάθος, αναμένεται να εκδοθεί το βιβλίο (ebook) «Γλυκά χωρίς ζάχαρη». 

Η ζαχαροπλαστική ανέκαθεν αποτελούσε την μεγάλη της αγάπη. Στην αρχή ερασιτεχνικά και έπειτα επαγγελματικά, καθώς πλέον διαθέτει και το δικό της site, το «Dessert Talking», με συνταγές τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές δημιουργίες, η Εύα ασχολήθηκε με αυτήν γιατί η επιλογή της ήταν μονόδρομος, όπως η ίδια μας εξηγεί.

Ως δημοσιογράφος γαστρονομίας και έχοντας εργαστεί για αρκετό καιρό σε site αντίστοιχου περιεχομένου, όπως το sidagi.gr όπου έμαθε πολλά που δεν γνώριζε για τον εαυτό της σε σχέση με την δημιουργική μαγειρική, εδώ και δέκα χρόνια προετοίμαζε το βιβλίο της, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στο Apple Books στην κατηγορία μαγειρική. 

Η επιλογή έγινε βάσει προσωπικών γεύσεων και γούστου, καθώς πρόκειται για συνταγές που και η ίδια ήθελε να μαγειρέψει και να δοκιμάσει.Η ελληνική κουζίνα αποτελεί έμπνευση για την Εύα, όπως μας αποκαλύπτει, με τις παραδοσιακές συνταγές να «συναγωνίζονται» σε νοστιμιά τις πιο μοντέρνες προτάσεις της. 

Από τις αγαπημένες της, που συμπεριλαμβάνονται και στο βιβλίο, τρουφάκια, κέικ με διάφορες παραλλαγές καθώς και η παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με σιρόπι και φύλλο. 

Όπως φαίνεται και από το βιβλίο, οι ελληνικές πρώτες ύλες αποτελούν την βάση για την δημιουργία των συνταγών της Εύας, οι οποίες διανθίζονται με ξένες μόνο όταν οι γεύσεις και τα υλικά ταιριάζουν μεταξύ τους.




Κατεβάστε το σε μορφή ebook είναι ΕΔΩ.


Comments