Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τι κάνει το Kobe beef τόσο ξεχωριστό;



Βλέποντας τον όρο Kobe beef σε ένα μενού αναβιώνει ο ενθουσιασμός, με τους Ιάπωνες να κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο μάρκετινγκ το αόριστο κρέας. Το βόειο κρέας του Κόμπε είναι σαν το χαβιάρι μαύρου χρυσού. Όπως το κρασί του Chateau Margaux. Όπως οι τρούφες χειροποίητης σοκολάτας. Με άλλα λόγια, είναι ακριβό, πολύ περιζήτητο και ένα σύμβολο καταξίωσης.


Αλλά γιατί η αναστάτωση; Τι είναι αυτό που κάνει το κρέας Kobe τόσο ξεχωριστό;

Το βόειο κρέας Kobe είναι ένας ειδικός βαθμός βοείου κρέατος που προέρχεται από τη φυλή Tajima-gyu βοοειδών που βρίσκεται στο Νομό Hyogo της Ιαπωνίας. Εισήχθη ως ζώα εργασίας στον κλάδο της καλλιέργειας ρυζιού κατά τον 2ο αιώνα, ο Tajima-gyu απομονώθηκε από άλλες φυλές, κρύβονταν στο ορεινό τοπίο της Ιαπωνίας σε μικρές τσέπες καλλιεργήσιμης γης. Αυτή η απομόνωση λέγεται ότι είναι υπεύθυνη για μια εντελώς μοναδική γεύση και υφή. ένα που απεικονίζει το βόειο κρέας Kobe ως το απόλυτο κρέας όταν πρόκειται για γεύση, τρυφερότητα και υψηλές ποσότητες ενδομυϊκού λίπους.

Η ιστορία του βοείου κρέατος του Κόμπε

Ο θρύλος που περιβάλλει το κοπέλο του Κομπέ είναι από καιρό πηγή γοητείας. Λαογραφικό αφηγείται αγελάδες που απολαμβάνουν κλασική μουσική, μασάζ με χάρη και δίαιτες με βάση την μπύρα. Μερικοί μύθοι είναι απλώς ιστορίες που έχουν πάρει μια δική τους ζωή, αλλά αυτά τα τρία παραδείγματα βασίζονται στην πραγματικότητα σε κάποια αλήθεια.

Κλασσική μουσική
Λέγεται ότι τα βοοειδή Tajima-gyu επωφελούνται πολύ από την κλασσική μουσική, καθώς είναι συνήθης πρακτικός τρόπος να παίζει κλασική μουσική κατά τη διάρκεια των ωρών σίτισης. Η μουσική παίζεται στις αγελάδες ως τεχνική χαλάρωσης και στοχεύει να συνδέσει τη διατροφή με θετική συγκίνηση, αυξάνοντας έτσι την όρεξη.

Μασάζ με χάρη
Τα μασάζ είναι κοινή πρακτική για αυτές τις πολύ ιδιαίτερες αγελάδες, κυρίως λόγω περιορισμένου χώρου. Όταν τα βοοειδή είναι δεμένα σε ένα μέρος για μήνες, με λίγη ευκαιρία για άσκηση, λέγεται ότι το μασάζ κάνει το ζώο πιο άνετο και ικανό να ανακουφίσει το στρες λόγω της ακαμψίας που προκύπτει από την αδράνεια. Το χάσμα χρησιμοποιείται για να αυξήσει την απαλότητα του δέρματος και τη λάμψη των μαλλιών, την οποία οι Ιάπωνες θεωρούν ότι είναι οικονομικής σημασίας και σχετίζονται με την ποιότητα του κρέατος.

Μπύρα με βάση τη διατροφή
Η μπύρα τροφοδοτείται στα βοοειδή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν η αλληλεπίδραση της λιπαρής κάλυψης, της θερμοκρασίας και της υγρασίας μειώνει την πρόσληψη τροφής. Χρησιμοποιείται ως μέρος ενός συνολικού προγράμματος διαχείρισης, λέγεται ότι η μπύρα διεγείρει την όρεξη, ενθαρρύνοντας τα βοοειδή να τρώνε όταν κανονικά δεν θα το έκαναν.

Αυτή η απεικόνιση, η οποία απεικονίζει τις αγελάδες που ζουν ως βασιλιάδες στην περιοχή Kobe, προσθέτει στην παρακμή ενός γεύματος βοείου κρέατος του Κόμπε και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο υψηλό κόστος. Αλλά δεν είναι όλα τα βοοειδή του Kobe αυθεντικά.

Συνταγή για kobe beef

ΚΟΒΕ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Συστατικά Kobe Steak (για 2)

1 16 ουγκό Κόμπε / Waygu New York Strip (εξυπηρέτηση ½ ανά άτομο)
6 - 7 μεγάλα βασιλικά μανιτάρια τρομπέτας
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κροτίδα δεντρολίβανο
Kobe μπριζόλα

Φροντίστε να τραβήξετε τη μπριζόλα από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν θέλετε να μαγειρέψετε
Περίπου 20 λεπτά πριν το μαγείρεμα, αφήστε τις δύο πλευρές σε αλάτι και πιπέρι και προθερμάνετε το φούρνο σας σε 450 μοίρες.

10 λεπτά πριν ξεκινήσετε τη μπριζόλα, αρχίστε να μαγειρεύετε τα μανιτάρια
Μου αρέσει να τα φέρω στα μισά μακρύ δρόμο (αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε με ζάρια), ενώ φέρω ένα sauté τηγάνι μέχρι τη θερμοκρασία πάνω από med-υψηλή θερμότητα
Επωάστε το τηγάνι με το ελαιόλαδο και ρίξτε στα μανιτάρια. Περάστε με αλάτι και πιπέρι και ρίξτε τα μανιτάρια μερικές φορές για να καλύψετε
Αφήστε τα μανιτάρια να μαγειρέψουν στη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια να τα γυρίσετε για να καφετί την άλλη πλευρά

Βάλτε μια ξεχωριστή κατσαρόλα βαρέως πυθμένα σε υψηλή θερμοκρασία για τη μπριζόλα και φέρετε τη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να καπνίζει
Επαλείψτε με ένα λεπτό στρώμα ελαιολάδου και βάλτε τη μπριζόλα kobe. Γυρίστε τη θερμότητα προς τα κάτω σε υψηλή τιμή και αφήστε την να βγει περίπου 3-4 λεπτά ανάλογα με το πάχος

Ελέγξτε ξανά τα μανιτάρια, τα οποία μπορείτε να γυρίσετε σε χαμηλή φωτιά εάν μαγειρευτούν και κρατήστε το στο πλάι
Γυρίστε το μπριζόλα (αυτή είναι η πρώτη στροφή, μην το βάλτε μπροστά), για να βγείτε από την άλλη πλευρά και μετακινήστε τον στον προθερμασμένο φούρνο με το βούτυρο και το δενδρολίβανο να προστίθενται στο ταψί
Αφήστε το να μαγειρεύει στο φούρνο για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το πίσω στην επάνω εστία

Γυρίστε το τηγάνι έτσι ώστε το βουτηγμένο βούτυρο να μαζεύει στη μία πλευρά και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να το ψεκάσετε πάνω από την κορυφή της μπριζόλας. Επαναλάβετε 5 - 8 φορές και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μπριζόλα σε μια πλάκα συγκράτησης για να ξεκουραστείτε.
Μετά από 3 - 5 λεπτά (και πάλι ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας) το κρέας είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Είτε κόβουμε το μισό και σερβίρουμε δύο μερίδες, είτε κόβουμε φέτες μισής ίντσας και σερβίρουμε σε ένα ζεστό πιάτο.
Γαρνίρετε με τα σοταρισμένα μανιτάρια και ψιλοβρέξτε με λίγο περισσότερο από το βούτυρο δεντρολίβανου από το τηγάνι

Comments