Welcome to our website !

Dessert Talking

Inspiring delicious & simple foods with love!

Βασίλης Λάλας : Ο καταξιωμένος Chef στο Dessert Talking

By August 17, 2018



Πρόκειται για τον Βασίλη Λάλα τον σπουδαίο Chef που έχει κατακτήσει το Λονδίνο με την μαγειρική του!

Ο Βασίλης Λαλάς γεννήθηκε το 1988 στην αθήνα  όπου και εκεί μεγάλωσε και ασχολείται επαγγελματικά με την μαγειρική τέχνη από το 2006.
Την μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς σε μία εποχή που το επάγγελμα δεν ανθούσε όπως σήμερα.

Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή η προοπτική της μαγειρικής τέχνης και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν.
Από αυτούς ξεχωρίζει τους Κωστας Αθανασίου (Chef στο Hilton), το Νίκο Χειμωνίτη (Chef στα κρουαζιερόπλοια) και το μεγάλο του Νίκος Κούρτης (Chef στο divani Apollon palace thalasso  ) που τον μύησε στη μαγειρική τέχνη και δεν το μετάνιωσε.
Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στην ανωτέρα σχολή της Le Monde  Ακολούθησε εξειδίκευση στο Hotel Management και στη μαζική εστίαση στη σχολή Aegean College στην Αθήνα .

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με ξενοδοχειακούς ομίλους, εστιατόρια και catering, ξεχωρίζοντας το Hilton, το Intercontinental, το Lagonissi hotel, το divani apollon palace thalasso, asteras vouliagmenis κ.α. Σήμερα εργάζεται σαν Chef τoυ εστιατοριου Coya restaurant όπου βρίσκεται στο Λονδίνο από το 2015.
Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ελληνική που συνδυάζει στοιχεία από διάφορες περιοχές και πολιτισμούς, με τις αξεπέραστες γεύσεις της να έχουν κάνει πολλούς φίλους στα πέρατα της γης.

Σημαντική θεωρεί την περουβιανικη, ιταλική, τη γαλλική αλλά και την ασιατική κουζίνα.
Ως λάτρης της Ελληνικής γαστρονομίας προσπαθεί να τη διαδώσει και να την προβάλλει με κάθε τρόπο και σε κάθε του επαφή με ανθρώπους της διεθνούς γαστρονομίας.
Διακρίσεις:  Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, WTM London ως Chef .




Interview :

Ε) Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;

Α) Το πρώτο πιάτο που έμαθα να μαγειρεύω μέσα σε μια κουζίνα ήταν ο μουσακάς.


Ε) Ποιο είναι το πιο παράξενο συστατικό που είχατε στο μενού σας και ποια ήταν η αντίδραση των πελατών σας;

Α) Το ποιό παράξενο συστατικό που χρησιμοποίησα στο μενού μου ήταν η τρούφα μανιταριού η οποία έφτιαξα ένα ριζότο με πατάτα chips και μανιτάρι και οι πελάτες μου ενθουσιάστηκαν...

Ε) Σε ποιες επιχειρήσεις του Λονδίνου μπορεί κανείς εντοπίσει τη γευστική σου «σφραγίδα»;

Α) Η επιχείρηση στην οποία μπορείς να με εντοπίσεις και να γευτείς το μενού είναι το “Coya” εστιατόριο το οποίο είναι μέσα στο Λονδίνο.

Ε) Σε τι φάση σε πετυχαίνω αυτό το διάστημα;

Α) Η φάση που με πετυχαίνεις αυτό το διάστημα είναι λίγο απίστευτη γιατί φτιάχνουμε καινούργια πιάτα και τρέχουμε.


Ε) Ποιο είναι το κριτήριό σου για να ξεκινήσεις μια συνεργασία;

Α) Το κριτήριο που κοιτάω όταν ξεκινάω μια συνεργασία είναι ο χώρος και η κουζίνα και μετά τα άτομα.


Ε) Ποιο πιάτο από το μενού του θα πρότεινες να μην χάσει κανείς

Α) Το πιάτο που θα πρότεινα να μη χάσει κανείς από το μενού είναι ένα starter “bean salad” που είναι πολύ δροσερή και γευστική.


Ε) Ποιες οι προκλήσεις του να στήνεις το μενού ενός εστιατορίου;

Α) Να καταφέρεις να καταλάβεις τι θέλει ο κόσμος και τι ταιριάζει στο χώρο


Ε) Από πού αντλείς έμπνευση για το νέο μενού;

Α) Την έμπνευση στο μενού μου την αντλώ από τα ταξίδια που και από τα εστιατόρια που επισκέπτομαι αρκετά συχνά.



Ε) Πώς ορίζεις την υψηλή γαστρονομία;

Α) Φρέσκα υλικά και βιολογικά ώστε να καταφέρεις να έχεις καλό φαγητό και καλή ποιότητα ώστε να το θυμάσαι.


Ε) Έχετε βρεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου με την μαγειρική σας;

Α) Έχω βρεθεί σε αρκετά μέρη όπως για παράδειγμα Αμερική, αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κοπεγχαγη, Μιλάνο και άλλες αρκετές και συνεχίζω αυτό δεν τελειώνει κάθε μέρα βλέπεις κάτι καινούργιο.


Ε) Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο σας το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα;

Α) Το μεγαλύτερο όνειρό μου που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα είναι να πάω να δουλέψω στην Αμερική και συγκεκριμένα στο “Le Bernadin” στο Miselaton εστιατόριο που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη.


Recipe :


Κουνουπίδι Tiradito By Βασίλης Λάλας :

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κιλά κουνουπίδι λευκό
1 κιλό μοβ κουνουπίδι
1 κιλό κουνουπίδι Romanesco
3 κρεμμύδια 
800 γρ. Κουνουπίδι
300 γραμμάρια νερού
30γρ λάδι τρούφας
15gr αλάτι malden
3 γρ. Σπόρους Amarillo


ΜΕΘΟΔΟΣ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε κομμένα το μοβ και Romanesco κουνουπίδι κομμένα και μπλανσαρισμένα για 5 λεπτά το λευκό κουνουπίδι και Romanesco.
Παίρνετε το λευκό κουνουπίδι και το ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου με καρυκεύματα για να δώσω χρώμα.

Κάνετε ένα ζωμό με φύλλα από το κουνουπίδι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο τρούφας και τηγανίζετε το κρεμμύδι.

Προσθέστε το λευκό κουνουπίδι, τους σπόρους Amarillo, το κουνουπίδι και το νερό και μειώστε λίγο.
Κάντε το πουρέ για ταχύτερη ψύξη.

Για τη Βάση
Βάση 400 γρ. Κουνουπίδι και βάζετε 30 λάδι truffel και 15 γρ. Αλατισμένο αλάτι.

You Might Also Like

0 comments