Φιλέτα σολομού μαριναρισμένα σε μια γρήγορη σπιτική σάλτσα τεριγιάκι και στη συνέχεια τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά εξωτερικά και τέλεια νιφάδες και τρυφερά στο εσωτερικό. Αυτός ο εύκολος σολομός φριτέζας, μαγειρεύει σε λιγότερο από 10 λεπτά, καθιστώντας τον μια εξαιρετική επιλογή για δείπνο για οικογένειες το βράδυ.
Υλικά
Για τη σάλτσα teriyaki
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1/4 φλιτζάνι mirin (σακέ με ζάχαρη)
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρυγανισμένο σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1 ίντσα δάχτυλο τζίντζερ ψιλοκομμένο, περίπου 1 κουταλιά της σούπας
Σολομός
1 1/2 κιλό φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 ισομεγέθη κομμάτια
Για το σερβίρισμα
Μαύρο σουσάμι
Σφήνες ασβέστη
Εκτέλεση
Φτιάξτε τη σάλτσα teriyaki, ανακατεύοντας μαζί τη σάλτσα σόγιας, το mirin, την καστανή ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Προσθέστε τα ¾ της σάλτσας σε μια σακούλα που σφραγίζει με φερμουάρ. Προσθέστε τον σολομό και βεβαιωθείτε ότι τα φιλέτα είναι καλυμμένα με μαρινάδα. Αφήστε στην άκρη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρίξτε το υπόλοιπο ¼ της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος. Θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα για να το σερβίρετε μαζί με το σολομό ως σάλτσα ντιπ.
Προθερμάνετε τη φριτέζα σας στους 140 βαθμούς.
Σκουπίστε ή ψεκάστε το καλάθι της φριτέζας σας με λάδι αβοκάντο ή άλλο μαγειρικό λάδι σε υψηλή θερμοκρασία.
Αφαιρέστε τον σολομό από τη μαρινάδα τεριγιάκι (πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα), ανακινήστε την περίσσεια μαρινάδας και τοποθετήστε τον σολομό στη φριτέζα αέρα, χωρίζοντας τα φιλέτα έτσι ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο.
Μαγειρέψτε το σολομό για 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το επιθυμητό - ο χρόνος θα ποικίλλει ανάλογα με το πάχος των φιλέτα σολομού σας και τη διακύμανση στις φριτέζες αέρα. Ο σολομός ψήνεται σε εσωτερική θερμοκρασία 145 βαθμών, αλλά έχετε κατά νου, ότι το ψάρι θα συνεχίσει να μαγειρεύει τουλάχιστον 5 επιπλέον βαθμούς μόλις τον αφαιρέσετε από τη φριτέζα, οπότε καλύτερα να τον τραβήξετε έξω στους 140 βαθμούς (ή λιγότερο). αν το προτιμάτε μέτριο).
Σολομός πιάτου. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ. Σερβίρετε με κρατημένη σάλτσα teriyaki.
Comments
Post a Comment