Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Easy chocolate brownies ( Εύκολα Σοκολατένια μπράουνις )

 











 English

Easy chocolate brownies


Ingredients

For 4-6 servings

170 grams bittersweet chocolate chips ( about 1 cup ) or chopped bittersweet chocolate
8 tablespoons unsalted butter , cut into 8 pieces
3 eggs, at room temperature
1 cup granulated sugar - 200 grams
1 teaspoon vanilla extract
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
1 cup flour for all uses - 128 grams




Method

Preheat oven to 356 F degrees with resistors and place the oven rack in the middle. Prepare a baking sheet with dimensions 11 x 11 inch with aluminum foil or parchment paper .
In a saucepan put the chocolate with the butter and melt over low heat , stirring .

In another bowl add the eggs with the sugar , vanilla , baking powder , salt and mix well with a spatula just enough to unite our materials . Add the melted chocolate and continue stirring not too much just enough to unite our materials .
Finally add the flour and stir vigorously with a spatula . Spread the mixture into the pan with foil and bake at 356 F degrees for at least 20 minutes.


Greek

 Εύκολα μπράουνις σοκολάτας


Υλικά

Για 4-6 μερίδες

170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τσιπ (περίπου 1 φλιτζάνι) ή χοντροκομμένα γλυκόπικρη σοκολατάκια
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο , κομμένο σε 8 κομμάτια
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη - 200 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 128 γραμμάρια


Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα φούρνου στη μέση.  Ετοιμάζετε ένα ταψί με διαστάσεις 30 x 40 εκ. με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, βανίλια, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και  τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα όχι πάρα πολύ ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε δυνατά με τη σπάτουλα. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 20 λεπτά.
















Comments

  1. Wonderful post...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    ReplyDelete

Post a Comment