Walnut Cake with syrup (karidopita)
Makes 6 - 8 servings
Ingredients
For the pecan pie
6 eggs
200 grams of sugar
170 grams chopped walnuts
115 grams of semolina
2 teaspoon cinnamon
1/4 teaspoon of clove powder
1 1/2 teaspoon baking powder
For the syrup
400 grams of sugar
400 grams of water
1 tablespoon of lemon juice
3 tbsp brandy
Method
For the pecan cake
Preheat oven to 356 F degrees .
In a cuvette mix semolina, baking powder , cinnamon and cloves.
In mixer bowl , put the eggs with the sugar and beat at high speed for 15 minutes or until they have a fluffy mixture is light yellow in color and has doubled in volume.
Stop the mixer and add the eggs and mix the semolina , stirring with a spatula
Finally , add the chopped walnuts , continuing to stir until we have a homogeneous mixture .
Butter a baking pan and pour the mixture .
Bake for 40 to 45 minutes on 356 F.
We check if the pecan pie is ready with a knife and soak it must be dry when you get it out of the cake .
If it is clean, bake for 5-10 minutes.
Remove the cake from the oven and let cool for 5-6 minutes before the syrup .
For the syrup
Put the water , sugar and lemon juice and boil for 5 minutes. Remove from the cooker hob and add the brandy.
With a spoon , pour over the sweet few tablespoons of the hot syrup .
Slowly pour the syrup.
Greek
Καρυδόπιτα
Υλικά
Για 6-8 μερίδες
Για την καρυδόπιτα
6 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμένα
115 γραμμάρια σιμιγδάλι
2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
400 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά του χυμό λεμονιού
2 φλούδες πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Για την καρυδόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, στη δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά ή έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα που έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα και έχει διπλασιαστεί σε όγκο.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στα αυγά και το μείγμα από το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.
Ελέγχουμε εάν η καρυδόπιτά μας είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι που το βυθίζουμε και πρέπει να είναι στεγνό όταν θα το βγάλουμε από το γλυκό.
Εάν δεν είναι καθαρό, ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 λεπτά, πριν το σιροπιάσουμε.
Για το σιρόπι
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι , το πορτοκάλι φλουδες και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας και προσθέτουμε το κονιάκ.
Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μερικές κουταλιές από το ζεστό σιρόπι.
Σιγά σιγά το ρίχνουμε το σιρόπι.
Comments
Post a Comment