Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

How to make chocolate bark























How to make Chocolate bark

Step by Step


English

Ingredients

For 4-6 servings

3 cups chopped dark chocolate or milk chocolate or white
1 cup dried fruit (cherries , strawberries , cranberries , raisins , pomegranate )
1 cup walnuts or almonds or chopped hazelnuts or Pistachio
Sea salt



How to make

Apply a greaseproof paper on a baking sheet . In a double boiler melt the chocolate , stirring constantly until melted well .

Then remove the chocolate from the heat and spread the melted chocolate over the sheet of greaseproof paper . Using a metal spatula spread the chocolate over the entire surface of greaseproof paper until it is 1cm thick. Immediately sprinkle the melted chocolate with dried fruit , nuts , and salt . Refrigerate 15 to 30 minute Hours or until hard enough. Remove from the refrigerator and break into pieces.



Μαύρη σοκολάτα με cranberry και ξηρούς καρπούς


Greek 


Υλικά

Για 4-6 μερίδες

3 φλυτζάνια σοκολάτα ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος ή λευκή
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (κεράσια, φράουλες, κράνμπερι, σταφίδες, ρόδι)
1 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα  ή φουντούκια χοντροκομμένα
Θαλασσινό αλάτι



Εκτέλεση

Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχως μέχρι να λιώσει καλά.

Στη συνέχεια αφαιρείτε τη σοκολάτα από τη θερμότητα και απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στο φύλλο λαδόκολλας. Με μια μεταλλική σπάτουλα απλώνετε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια λαδόκολλας μέχρι να έχει 1  εκ πάχος. Αμέσως πασπαλίζουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τα αποξηραμένα με φρούτα, ξηρούς καρπούς, και το αλάτι. Το βάζουμε στο ψυγείο 15 - 30 λεπτά ώρες ή μέχρι σκληρείνει αρκετά. Αφαιρέστε από το ψυγείο και σπάστε σε κομμάτια.






Comments