Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Sun-Dried Tomato Pasta with cream cheese ( Σπαγγέτι με τυρί κρέμα και λιαστή τομάτα )














 Recipe

 Sun-Dried Tomato Pasta with cream cheese

 Makes 2 - 4 servings

Ingredients
 
500 gr spaghetti 
200 gr sun dried tomatoes
300 gr cream cheese

olive oil salt 
 pepper

Method
Boil pasta and since straining the colander pour into the pot.
drain pasta and mix with cream cheese and sun dried tomatoes Serve with grated cheese and sun dried tomato and serving with salt and pepper.



Greek

Σπαγγέτι με τυρί κρέμα και λιαστή τομάτα 

Για 2-4 άτομα

½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι



Εκτέλεση


Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε με το σουρωτήρι τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και τα μακαρόνια μαζί με το τυρί κρέμα και τις λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες.
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.





Comments