Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Chocolate pudding / Ρευστή πουτίγκα σοκολάτας!





 


  


 





 





 English

Ingredients

    1/2 cup(s) sugar
    2 cup(s) whole milk
    4 ounce(s) bittersweet chocolate
    1/4 cup(s) unsweetened cocoa
    3 tablespoon(s) cornstarch
    2 large eggs
    1 teaspoon(s) vanilla extract
    Sweetened whipped cream and chocolate shavings (optional)

Method
In 3-quart saucepan, with wire whisk, combine sugar and 1 1/2 cups milk; heat on medium-high until bubbles form around edge of pan. Remove from heat and add chocolate. Let stand 1 minute, then whisk until chocolate melts.

Meanwhile, in medium bowl, whisk cocoa, cornstarch, and remaining ½ cup milk until smooth. Whisk in eggs until blended. Whisking constantly, add 1/2 cup hot chocolate mixture in slow stream.

Heat chocolate mixture remaining in pan on medium-low. Whisking constantly, gradually add egg mixture to pan. Cook, whisking constantly, 10 minutes or until mixture becomes very thick and begins to bubble. Whisk in vanilla. Divide among 6 small serving cups.
    Refrigerate until cold, 4 hours or up to 2 days. Top with whipped cream and shaved chocolate.




Greek

Υλικά

1/4 φλιτζανιού  άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια γάλα πλήρες
170 γραμμάρια 62% κακάο σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας



Εκτέλεση

Αναμείξτε το άνθος αραβοσίτου, ζάχαρη και αλάτι σε μπολ. Σε μπαιν μαρί βάζετε το γάλα και το σιγοβράζετε μαζί με το μείγμα αραβοσίτου ανακατεύοντας το για περίπου 15 με 20 λεπτά.  Μετά από 20 λεπτά, όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει προσθέστε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 έως 4 λεπτά, ή έως ότου η πουτίγκα είναι συμπυκνωμένη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη βανίλια.

Βάζετε το μείγμα σε γυάλινα μπολ και αποθηκεύετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά  και μετά σερβίρετε.







Comments