Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Ραβανί / Greek ravani






English

Greek Ravani
Ingredients


For ravani
170 grams of semolina flour
128 grams flour, all -purpose
200 grams of sugar
240 grams of sunflower
1 sachet of baking powder
250 grams strained
3 vanilla
6 eggs
zest of one orange ( optional)

For the syrup
720 grams of water
600 grams of sugar
peel of one lemon


Method :

Initially we separate whites from yolks into two separate bowls, in another bowl , add the semolina flour with baking powder and vanilla in another bowl with sugar sunflower .

Then beat the egg whites to make meringue and let the bowl aside.
Then we hit the sunflower and sugar with mixer , add the yogurt , egg yolks and zest , then gradually add the mixture to semolina, flour , baking powder and vanilla .
Finally , add a little bit of the meringue into our mix and stir from bottom to top until homogeneous materials completely.

Grease the pan slightly and bake in preheated oven at 400 F for about 50 minutes to 1 hour depending on the oven .
For the syrup now put in a small pot pour the water with a sugar and the orange peel in the first boil leave for 5 minutes and then remove from heat and let cool .

When you pull the cake from the oven pierce in several places with a toothpick to pull the liquid and the syrup along .



Greek

Ραβανί


Υλικά

Για το ραβανί
170 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
128 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια ζάχαρη
240 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
250 γραμμάρια στραγγιστό
3 βανίλιες
6 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Για το σιρόπι
720 γραμμάρια νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι


Εκτέλεση

Αρχικά ξεχωρίζουμε ασπράδια από τους κρόκους σε δυο διαφορετικά μπολ, σε άλλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι το μπεικιν και τις βανίλιες και σε άλλο ένα μπολ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Έπειτα χτυπάμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και μετά προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.
Τέλος ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα μας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά πλήρως.

Λαδώνουμε λίγο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.

Για το σιρόπι 
Bάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 5' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα για να τραβήξει τα υγρά και το σιροπιάζουμε κατά μήκος.

Comments