Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Βασιλόπιτα για τη Νέα Χρονιά!

Απολυστική και μυρωδάτη βασιλόπιτα με αρωμα πορτοκάλι, φρουι γλασέ κια ψιλοκομμένα καρύδια!!



Βασιλόπιτα κέικ


Υλικά

Για 8-10 άτομα

1 συσκευασία βούτυρο 250 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
150 γραμμάρια κοντιτά (φρουί γλασέ) ψιλοκομμένα
½ ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες σκόνη ή κλοναράκια
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια, που τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα, κατόπιν έναν έναν τους κρόκους αυγών, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια τριμμένα, τα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα, τις βανίλιες και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με διάμετρο 30 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.

Αφού τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε από πάνω με άχνη ζάχαρη.



English :

cake cake

Ingredients


For 8-10 serves

 

1 package 250 grams of butter at room temperature

6 eggs at room temperature

1 ½ cup of sugar water

½ glass of milk water at room temperature


250 grams chopped walnuts or pecan

150 grams (candied fruits) chopped

½ glass of water orange juice

zest of one orange

2 vanilla powder or 1 vanilla bean

 500 grams  self-rising
flour

castor sugar





Method

Preheat oven to 180
degrees Celsius  in resistors and adjust the rack in middle of oven.

Combine the butter and sugar with the mixer until fluffy.

Pour the egg whites first, that we hit a meringue, then a one egg yolks, milk, orange juice, orange zest, grated walnuts, finely chopped candied fruit, vanilla and finally a little bit sifted flour.

Pour the mixture into a pan with a diameter of 30 cm. Greased and floured light and bake in oven at 180 degrees Celsius for about 1 hour.

Rremove cake from the oven and sprinkle top with icing sugar.








Πηγή συνταγής : www.sidagi.gr

Εκτέλεση και φωτογραφία : Εύα Φιλιπποπούλου

Comments