Σοκολάτα και κρασί... Μια σχέση που κρατάει χρόνια! "Παντρέψτε" αυτες τις δύο μοναδικές γεύσεις με απλό και εύκολο τρόπο...
Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας τότε δοκιμάστε αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό!
Δείτε τη συνταγή!
Υλικά
260 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο) ψιλοκομμένη
120ml κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon ή Μαυροδάφνη)
60ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κρασί μέχρι πάρει μια βράση μέχρι να βγάλει μικρές φουσκάλες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος μέσα στη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία σοκολάτα.
Στη συνέχεια καλύπτουμε το μείγμα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού πλάθετε σε μπαλίτσες το μείγμα γκανάζ και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με σκόνη κακάο. Καλύπτετε τα τρουφάκια με το κακάο και σερβίρετε.
English
Ingredients
260gr dark chocolate (70% cocoa solids), finely chopped
120ml red wine (Cabernet Sauvignon or some other fruity sweet wine)
60ml heavy cream
1 tablespoon butter
cocoa powder, for rolling truffles
Directions
Place the chopped chocolate in a heat resistant bowl and set aside. In a small, heavy bottomed saucepan, combine wine and heavy cream. Bring the mixture just to a boil and remove from heat. Pour over chocolate pieces and let this sit for a few minutes, until the chocolate is melted. Using a whisk, gently stir the until combined. You should get a thick and smooth ganache.
Cover the bowl with plastic wrap and chill in the refrigerator until completely set, about 2 hours.
Using a melon-baller or a teaspoon, scoop out chocolate balls from the chilled ganache. Roll the balls between the palms of your hands quickly and roll the in cocoa powder and store in refrigerator. Remove the truffles from the refrigerator at least 30 minutes before serving.
Comments
Post a Comment