Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Βήμα - Βήμα : Πώς να φτιάξετε τη δική σας ταραμοσαλάτα



 
Υλικά

6 μέτριες πατάτες, βρασμένες με τη φλοίδα τους
140γραμ. λευκός ταραμάς
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
2 λεμόνια, ο χυμός
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας
½ φλιτζάνι νερό

Για το γαρνίρισμα
1 κουταλάκι sumac
Μερικές σταγόνες ελαιόλαδου

Οδηγίες




Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλοίδα μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Μετά, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κι ενός μαχαιριού, τις ξεφλουδίζουμε και τις κομματιάζουμε.

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ το μισό χυμό λεμονιού , το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον ταραμά. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε, χωρίς να σταματήσουμε το μπλέντερ,  λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Τέλος προσθέτουμε τόσο από το ½ φλιτζάνι νερό, όσο να γίνει η ταραμοσαλάτα μας αφράτη σαν μους.







Comments