Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Βήμα - Βήμα : Πώς να φτιάξετε τη δική σας ταραμοσαλάτα



 
Υλικά

6 μέτριες πατάτες, βρασμένες με τη φλοίδα τους
140γραμ. λευκός ταραμάς
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
2 λεμόνια, ο χυμός
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας
½ φλιτζάνι νερό

Για το γαρνίρισμα
1 κουταλάκι sumac
Μερικές σταγόνες ελαιόλαδου

Οδηγίες




Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλοίδα μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν βράσουν, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Μετά, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κι ενός μαχαιριού, τις ξεφλουδίζουμε και τις κομματιάζουμε.

Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ το μισό χυμό λεμονιού , το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον ταραμά. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε, χωρίς να σταματήσουμε το μπλέντερ,  λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Τέλος προσθέτουμε τόσο από το ½ φλιτζάνι νερό, όσο να γίνει η ταραμοσαλάτα μας αφράτη σαν μους.







Comments