Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κοτόπουλο με πιπεριές και κολοκυθάκια


Συστατικά

    
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρούμενο
    
χωρίς κόκαλα 1 κιλό, στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα (περίπου 2), κομμένα σε φέτες κατά το ήμισυ
    
Αλάτι kosher
    
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    
2 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες κίτρινο κρεμμύδι
    
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες
    
2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μισοφέγγαρα (περίπου 4 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες)
    
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σκόρδο
    
¾ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
    
1 (14-ουγγιά) μπορεί σε κύβους τις ντομάτες με το χυμό
    
¾ κουταλάκι ιταλικό καρύκευμα
    
1 κουταλιά της σούπας υπερπλήρης ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
Οδηγίες

    Πασπαλίζετε το
κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά μέσα, περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά (ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πάχος της στήθη κοτόπουλου). Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.
    
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 4-5 λεπτά). Προσθέστε το υπόλοιπο κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και συνεχίστε το βράσιμο επιπλέον 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
    
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι αρωματικά (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
    
Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, σε κύβους τις ντομάτες με το χυμό και το ιταλικό καρύκευμα. Ανακατέψτε καλά να συνδυάσει και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα για να διατηρήσει μια ήπια να σιγοβράσει και σιγοβράζετε για 8 λεπτά. Βάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρεύουμε για 2 επιπλέον λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι ζεστό. μίγμα Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.
    
Πασπαλίζουμε με το βασιλικό.

Comments