Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μάφινς με σοκολάτα ολικής άλεσης

Αφράτα και απολαυστικά μα πάνω απ᾽όλα υγιεινά μάφινς για όλη την οικογένεια!


Συστατικά

    
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
    
1 φλιτζάνι γρήγορο μαγείρεμα βρώμη
    
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
    
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
    
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
    
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    
1 1/2 φλιτζάνια μπανάνες, πουρέ
    
2 μεγάλα αυγά
    
1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
    
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
    
1 1/2 φλιτζάνι μίνι ημίγλυκο τσιπ σοκολάτας, διαιρούμενο (αποθεματικό 1/2 φλιτζάνι για να πασπαλίζουμε πέρα ​​από την κορυφή του κέικ)
Οδηγίες

    
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F. Ετοιμάστε ένα muffin κασσίτερου με την παράταξη με χιτώνια cupcake ή ψεκασμό με σπρέι μαγειρέματος μη κολλήσει.
    
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, βρώμη, μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και κανέλα).
    
Σε ένα ξεχωριστό μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε τα υγρά συστατικά (πουρέ τις μπανάνες, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια).


    
Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά πάνω από τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε ακριβώς μέχρι υγραίνεται. Προσθέστε 1 φλιτζάνι μίνι κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι τα κομματάκια σοκολάτας απλώνονται ομοιόμορφα σε όλο το κτύπημα.
    
Χύστε στο έτοιμο κουτιά muffin και πασπαλίζουμε υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας πέρα ​​από το κτύπημα.
    
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά ή μέχρι ένα toothpick που παρεμβάλλεται στο κέντρο βγαίνει καθαρός.

Comments