Το τέλειο απογευματινό γλυκό! Απολάυστε το με το καφεδάκι σας!
Cheesecake σοκολάτας φούρνου
Υλικά
Για 4-6 άτομα
4 συσκευασίες τυρί κρέμα των 200 γραμμαρίων η καθεμία
1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
4 αυγά
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα σοκολάτας ψιλοκομμένη 150 γραμμάρια
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κονσέρβα κεράσια εμπορίου
Εκτέλεση
Για τη βάση
Ρίχνετε
στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε
τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα
ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα στρογγυλή 28 εκ. με
αποσπώμενο πάτο και απλώνετε το μείγμα μπισκότου σε όλη την επιφάνεια
της φόρμα και στα πλαϊνά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
Στο
κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τις συκσευασίες με το τυρί κρέμα, τη
ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Λιώστε
τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια διπλώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης τη λιωμένη σοκολάτα
μαζί με το μείγμα τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή σοκολατένια κρέμα.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αφήνετε το cheesecake να παγώσει καλά. Αδειάζετε τα κεράσια πάνω από το cheesecake και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια.
English
materials
For 4-6 people
4 cream cheese packs of 200 grams each
1 cup sugar 200g
4 eggs
2 teaspoon vanilla
1 cup chopped chocolate couverture chocolate 150 grams
1 package chocolate cookies filled with vanilla cream
6 tablespoons melted butter
1 can trade cherries
Implementation
For the base
Put in blender cookies and crush. Then stir in the crushed cookies with melted butter, until a homogeneous mixture.
Then Grease a round mold 28 cm. With removable bottom and spread the biscuit mixture throughout the mold and the side surface.
Bake at 180 degrees with resistors for 10 minutes.
For the filling
In mixer mix the syksefasies with cream cheese, sugar, eggs and vanilla until a homogeneous mixture.
Melt the chocolate in a double boiler or in the microwave for 40 seconds. Then fold with a spatula silicon melted chocolate with cream cheese mixture until it becomes a soft chocolate cream.
Pour the mixture into the mold and bake at 160 degrees for 40-50 minutes until thick.
Allow the cheesecake to freeze well. Drain the cherries over the cheesecake and cut into triangles.
Comments
Post a Comment