Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Popovers : Αφράτα ψωμάκια για το πρωινό σας!

Μια από αυτές τις μέρες έφτιαξα ψωμάκια πολύ ελαφριά για πρωινό! Δοκιμάστε τα και πείτε μου αν σας αρέσουν!






Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 ρίζες φρέσκο θυμάρι
1 κούπα τυρί τριμμένο παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, γάλα, παρμεζάνα τριμμένη, καγιέν, αλάτι, αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ρευστός χυλός. Παίρνουμε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσεις, βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια και ψεκάζουμε με λάδι.

Στη συνέχεια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα μας τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι στις κορυφές. Ψήνουμε σε κρύο φούρνο στους 240 βαθμούς για 30 λεπτά ακριβώς χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενδιάμεσα. Αφού ψηθούν θα έχουν φουσκώσει πάρα πολύ και θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.





Comments