Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Χρυσοί σκούφοι 2017 : Οι νικητές...

Etrusco

  16.5 / 20

  
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα
 Επτάνησα - Κέρκυρα - Κάτω Κορακιάνα
 26610/93342

 www.etrusco.gr/
Ιδιοκτήτης: Έκτορας Μποτρίνι Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι

Σε μια χρονιά πολύ ιδιαίτερη για τον Έκτορα Μποτρίνι, οι γεύσεις του χρωματίστηκαν από την κεντρική ιδέα «εμμονή της μνήμης». Σε ένα μενού που αναλογιζόταν την προσωπική του γευστική πορεία, με εμπνεύσεις από κλασικές κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ και την ιταλική –και όχι μόνο– γαστρονομική κληρονομιά του πατέρα του, κέντησε απίθανες δημιουργίες, με ευρηματικούς συνδυασμούς και υψηλή τεχνική.

Κορυφαίο πιάτο: Γλυκάδια με αντιθέσεις από κερκυραϊκό σαβόρο.

Funky Gourmet

  16.5 / 20

  
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα
 Αττική - Αθήνα - Κεραμεικός, Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος
 210/5242727

 www.funkygourmet.com/
Ιδιοκτήτες: Αργυρώ Χιλιαδάκη , Γεωργιάννα Χιλιαδάκη , Νίκος Ρούσσος Σεφ: Γεωργιάννα Χιλιαδάκη , Νίκος Ρούσσος

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος εξελίσσουν το εστια­τόριό τους σε ένα εργαστήριο νόστιμων conceptual ιδεών και, διερευνώντας τη βαθύτερη ουσία κάποιων κλασικών πιάτων της ελληνικής κουζίνας, τα μεταφράζουν σε σέξι, ντελικάτα, παιχνιδιάρικα μικρά αριστουργήματα.

Κορυφαίο πιάτο: Η σιωπή του αμνού με αρνίσιο μυαλό λαδορίγανη.

Botrini's

16 / 20

  
Μοντέρνα διεθνής κουζίνα
 Αττική - Βόρεια Προάστια - Χαλάνδρι, Βασ. Γεωργίου Β΄24Β
 210/6857324

 www.botrinis.com/
Ιδιοκτήτης: Έκτορας Μποτρίνι Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι

Στο κομψό αθηναϊκό του εστιατόριο ο Έκτορας Μποτρίνι επαναπρο­σεγγίζει παλιά του πιάτα αλλάζοντας τη μαγειρική τους γραφή και προσθέτει καινούργια, σε ένα μενού με πολλές εναλλαγές κι έμφαση στα υλικά, όπου οι ιταλο-κερκυραϊκές ρίζες και τα βιώματά του συνυπάρχουν με διεθνείς εμπειρίες και η εκτελεστική αρτιότητα με ερεθιστικά οπτικά και γευστικά παιχνίδια.

Κορυφαίο πιάτο: Συκώτι χήνας, ξιφίας, μαρμελάδα πράσινης ντομάτας και φύκια.



Σπονδή

16 / 20

  
Γαλλική κουζίνα
 Αττική - Αθήνα - Παγκράτι, Πύρρωνος 5
 210/7520658, 210/7564021

 www.spondi.gr/
Ιδιοκτήτης: Απόστολος Τραστέλης Σεφ: Άγγελος Λάντος

Το δυνατό χαρτί της «Σπονδής» και του σεφ της Άγγελου Λάντου είναι η κομψότητα με την οποία προσεγγίζει από τη μία κλασικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας και από την άλλη τη δημιουργία μοντέρνων σπεσιαλιτέ με μεσογειακά στοιχεία. Τα επιδόρπια του Γιώργου Πλατινού αποτελούν πάντα μια από τις κορυφαίες στιγμές του δείπνου. Σέρβις-ιεροτελεστία, που στηρίζει την αίσθηση ενός grand restaurant.

Κορυφαίο πιάτο: Περιστέρι με σέλινο, φουντούκι, πολέντα αρωματισμένη με σανό.


Varoulko Seaside

  16 / 20

  
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα
 Αττική - Πειραιάς & Περίχωρα - Μικρολίμανο, Ακτή Κουμουνδούρου 54-56 - Μικρολίμανο
 210/5228400

 varoulko.gr
Ιδιοκτήτης: Λευτέρης Λαζάρου Σεφ: Γιάννης Παρίκος , Λευτέρης Λαζάρου

Με τη σφραγίδα του Λευτέρη Λαζάρου και την πολύτιμη συνδρομή του Γιάννη Παρίκου, το «Varoulko» ανανεώνει κι εξελίσσει τη θαλασσινή του κουζίνα με νέες, κομψές δημιουργίες. Η σύγχρονη γευστική αισθητική και ο επιτυχημένος συνδυασμός των φρεσκότατων πρώτων υλών δικαιώνουν τη διαχρονικότητα των βραβεύσεών του. Εξαιρετικά τα γλυκά του Θοδωρή Μωυσίδη.

Κορυφαίο πιάτο: Ταρτάρ γαρίδας με μπισκ από γαρίδα και ζελέ καρότου.


Bill & Coo

  15.5 / 20

  
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα
 Κυκλάδες - Μύκονος - Μεγάλη Άμμος, Ξεν. «Bill & Coo»
 22890/26292-3-4

 www.bill-coo-hotel.com/restaurant/
Ιδιοκτήτης: Θεοδόσης Κακούτης Σεφ: Αθηναγόρας Κωστάκος

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος παίζει θεατρικά και concept-ικά με μνήμες, υλικά και φαγητά της ελληνικής κουζίνας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο. Δυνατές αντιστίξεις, γοητευτικές αρμονίες, νοστιμιά και καινοτομία χαρακτηρίζουν αυτή την ερεθιστική, μοντέρνα προσέγγιση στην ελληνική γαστρονομία του σήμερα. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα γλυκά της Άντζελας Σίμου.

Κορυφαίο πιάτο: Σαρδέλες «Domino», μαρμελάδα ντομάτας, καπνιστή μαγιονέζα, πούδρα ελιάς.


Matsuhisa Athens

15.5 / 20

  
Γιαπωνέζικη κουζίνα
 Αττική - Κεντρικά και Νότια Προάστια - Βουλιαγμένη, Απόλλωνος 40 - Ξεν. «Astir Palace»
 210/8960510

 www.matsuhisaathens.com/
Ιδιοκτήτες: Νίκος Ιωαννίδης , Τάσος Ιωαννίδης Σεφ: Nobuyuki Matsuhisa , Βασίλης Παπαθεοδώρου , Τόνυ Βρατσάνος

Έχοντας ως βάση τη γαστρονομία της Ιαπωνίας και περουβιανά στοιχεία στο οπλοστάσιό της, η κουζίνα του διάσημου Nobuyuki Matsuhisa εξελίσσεται με αιθέρια umami νοστιμάδα. Εδώ δοκιμάζουμε τα καλύτερα σούσι στην Ελλάδα και, φυσικά, το εμβληματικό black cod miso από τους σεφ Βασίλη Παπαθεοδώρου και Τόνυ Βρατσάνο.

Κορυφαίο πιάτο: Black cod miso.

 Περισσότερα...
















Comments