Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς στο ΣΕΦ στις 31 Μαρτίου!


Ραντεβού στη μεγαλύτερη γιορτή του ελαιόλαδου και της επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα δίνουν με τους καταναλωτές, περισσότεροι από 100 μικροί παραγωγοί από όλες τις περιοχές της χώρας, που παράγουν αγνό – ποιοτικό ελαιόλαδο και εξαιρετικής ποιότητας ελιές, όπως Κρήτη, Καλαμάτα, Λακωνία, Λέσβος, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Φωκίδα, Θεσσαλία, Ζάκυνθο κ.λ.π.

Το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς, που αποτελεί θεσμό στο χώρο της ελαιοκομίας, ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δεκάδες διαφορετικά είδη ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς, μοναδικά στον κόσμο ελληνικά λαδοτύρια και σπάνια ελαιόλαδα με σοκολάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, σαφράν και τρούφα, όπως και το ελαιόλαδο – φάρμακο για την καρδιά.
Σαράντα ταλαντούχοι σεφ ετοιμάζουν για όλους ένα… τόνο φαγητού με βάση το λάδι καθώς και συνταγές βασισμένες στην ιδιαιτερότητα του κάθε τόπου. Θα γευτούν, μεταξύ άλλων, πιτιά Νισύρου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου, αρντιστά Αστυπάλαιας, μιρμιζέλι Καλύμνου, μπουρμπουρέλια Κεφαλονιάς, πουλέντα Ιθάκης, ντάκο Κρητικό, Παριανή μακαρονάδα, ξεροτήγανα Λέρου, Τηνιακή πατατού, κατημέρια ανεβατά Σάμου, φακόρυζο Χάλκης κ.α
Μικροί και μεγάλοι θα δουν από κοντά, σε αληθινό ελαιοτριβείο, τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού αλλά και την παρασκευή λαδόψωμου ενώ θα συμμετέχουν σε, διεθνών προδιαγραφών, διαγωνισμούς ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων και επιτραπέζιας ελιάς.
Τιμώμενη Περιφέρεια στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Τα επίσημα εγκαίνια θα διεξαχθούν Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 19.00 ενώ το 7ο Συνέδριο Ελαιόλαδου & Ελιάς θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 10.00.

Από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, ανακαλύπτουμε την Ελλάδα της ελιάς και του πράσινου «χρυσού» στις 31 ΜΑΡΤΙΟΥ| 1 & 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 στο ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ.
Ώρες λειτουργίας Φεστιβάλ
Παρασκευή 31/3 16:00 – 21:00| Σάββατο 1/4 10:00 – 21:00 | Κυριακή 2/4: 10:00 – 20:00
Είσοδος 3€, Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ

Comments