Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Αθήνα: 5 εστιατόρια για ρομαντικά γεύματα

Με ωραία θέα, ζεστή ατμόσφαιρα και ρομαντική διάθεση, αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην πόλη για ένα σπέσιαλ γεύμα ή δείπνο με το έτερον ήμισυ. 

Ορίζοντες Λυκαβηττού

 
Όσες φορές κι αν ανέβεις στους Ορίζοντες Λυκαβηττού, δεν βαριέσαι ποτέ την άπλετη θέα της Αθήνας. Οι εικόνες που γεμίζουν το οπτικό σου πεδίο είναι προς τη μεριά της Ακρόπολης και προς τον Πειραιά, ενώ όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, διακρίνεται στο βάθος και ο Σαρωνικός. Η κουζίνα βαδίζει στα μονοπάτια των ελληνικών γεύσεων, με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού. Τα μύδια μενιέρ, τα λιγκουίνι θαλασσινών, το ριζότο a la Parisienne (με ραγού μανιταριών, φρέσκια μαύρη τρούφα, τοματίνια κονφί, γραβιέρα και σιρόπι ντομάτας) και η ταλιάτα μόσχου είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις του μενού που έχει δημιουργήσει ο σεφ Νίκος Κουντούρης. Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ.: 210 7210701, από €30 το άτομο, www.orizonteslycabettus.gr



Mono Restaurant

 
Κρυμμένο πίσω από τη Μητρόπολη, βρίσκεται αυτό το γνήσιο wine restaurant με τη λιτή, προσεγμένη διακόσμηση και τις ατμοσφαιρικές γωνιές, που μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο με τις γεύσεις του. Η λίστα με τις επιλογές του sommelier Σωτήρη Κανδύλη από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα πλαισιώνει ιδανικά τις δημιουργίες του σεφ Βασίλη Βασιλείου. Ριζότο Βιαλόνε Νάνο με συκωτάκια πουλιών, χοιρινό καρέ με ασιατικά μπαχαρικά και πουρέ κυδώνι και μάγουλα μοσχαριού Aberdeen Black Angus σιγομαγειρεμένα για 72 ώρες με καρότο και μανιτάρια, είναι μερικά από τα πιάτα του καταλόγου που δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, τηλ.:210 3226711, από €30 το άτομο, www.monorestaurant.gr



Malabar InHouse, Τhe Margi

 
Στο ισόγειο του boutique ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη, το εστιατόριο Malabar InHouse προσφέρει ιδανικό σκηνικό, ζεστό και ατμοσφαιρικό, για ιδιαίτερες γευστικές εμπειρίες. Μοναδικά έπιπλα, ρομαντικά κρυστάλλινα φωτιστικά, ειδυλλιακός φωτισμός αλλά και μια αυλή με τζάκι. Οι μοναδικές δημιουργίες του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή εμπλουτίζονται με πρώτες ύλες που έρχονται καθημερινά από την οικογενειακή φάρμα του ξενοδοχείου. Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8929160, από €40 το άτομο, www.themargi.gr



La Suite Lounge, St. George Lycabettus Hotel
 
Βρίσκεται στον 6ο όροφο του St. George Lycabettus Hotel, σε ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της Αθήνας, με ασυναγώνιστη θέα. Σε έναν χώρο φιλικό και διακριτικό, με χαλαρωτική ατμόσφαιρα και με όλη την Αθήνα να ξεδιπλώνεται μπροστά σας, θα απολαύσετε πιάτα με βαθιά νοστιμιά που παντρεύονται με κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα. Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ Jerome Serres υπογράφει το νέο μενού του εστιατορίου, που κινείται σε ένα αρωματικό μεσογειακό στυλ. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ: 210 7416000, www.sglycabettus.gr, από €40 το άτομο.



Black Duck

 
Με cafe, bar, εστιατόριο και γκαλερί, το Black Duck Multiparte αποτελεί αγαπημένο στέκι στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή Καρύτση. Η "μαύρη πάπια" οργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις και σερβίρει αρωματικό καφέ, εκλεκτό κρασί και ποτά σε ένα κομψό περιβάλλον σε στιλ γαλλικού bistro, καθώς και νοστιμότατα φαγητά και γλυκά. Το μενού, μικρό και προσεγμένο, κινείται στα μονοπάτια της μοντέρνας, δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Θα βρείτε πιάτα όπως μανιτάρια πλευρώτους με ταλαγάνι Μεσσηνίας, Rib Eye με σπαστή γλυκοπατάτα και χοιρινά μάγουλα από pork iberico. Στα συν οι ωραίες μουσικές. Χρήστου Λαδά 9α, τηλ.: 2103234760, από €25 το άτομο, blackduck.gr



Το Τρένο στο Ρουφ-Wagon Restaurant
 
Τα αναπαλαιωμένα μουσειακά βαγόνια του προπολεμικού τρένου το οποίο είναι σταθμευμένο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ρουφ φιλοξενούν, μεταξύ άλλων, κι ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο. Το Wagon Restaurant είναι μια αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ρομαντικό δείπνο στην αυθεντική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Δοκιμάστε την ποικιλία του Συρμού για 2 άτομα, τα φευγάτα μπιφτεκάκια, τις κοτομπουκιές του σταθμάρχη κι άλλες νοστιμιές. Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.: 210 5298922, από €25 το άτομο, otrenostorouf.gr

Comments