Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ιδού ο χυμός που κόβει την όρεξη!


Η συνταγή για το χυμό που κόβει την όρεξη περιέχει σέλερι, το οποίο είναι μεν γλυκό αλλά σε προσφέρει και τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες και τα αλκαλικά μέταλλα, τα οποία βοηθούν στην κάμψη της λιγούρας.
Ταυτόχρονα, η κανέλα περιέχει ενώσεις που σταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα, οπότε το σταθερό σάχαρο σημαίνει λιγότερες λιγούρες. Τέλος, το μήλο σε χορταίνει χωρίς να παχαίνεις, μειώνοντας την όρεξη.

Χυμός με μήλο κανέλα
Υλικά:
  • 2 μήλα
  • 8 στικς σέλερι
  • 1 πρέζα κανέλα
Βάζεις τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτεις και πάγο.

Comments