Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπισκότα με βρώμη και μπανάνα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!



Υλικά

    
2 μεγάλα, πολύ ώριμες μπανάνες (φλούδα θα πρέπει να έχουν μαύρες κηλίδες), τη φλούδα
    
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (γρήγορη ή ντεμοντέ, όχι στιγμιαία? GF αν χρειαστεί)

    
Προαιρετικά Ενισχυτές Γεύση:
    
*1 Πρέζα αλάτι
    
* Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
    
* 1/2 κουταλάκι επίγεια καρυκεύματα (π.χ., κανέλλα, κάρδαμο, τζίντζερ, κολοκυθόπιτα μπαχαρικό)
Οδηγίες

    
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε ένα φύλλο ψησίματος ( λαδοκολλά φύλλο ή Silpat).    Σε ένα μέτριο μπολ, λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι σχεδόν να μην υπάρχουν εξογκώματα (μείγμα θα πρέπει να είναι σχεδόν υγρό, αν χρησιμοποιείτε πολύ ώριμες μπανάνες). Ανακατέψτε στη βρώμη. Αφήστε να σταθεί επί 5 λεπτά. Αναμίξτε σε οποιαδήποτε προαιρετικά συστατικά, αν χρησιμοποιείτε.
   Με ένα κουτάλι του γλυκού βάζετε τα μπισκότα πάνω στο αντικολλητικό φύλλο.

    
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 13 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Comments