Welcome to our website !

Πού θα φάτε τα καλύτερα πεϊνιρλί;

By March 22, 2017 , ,

Αφράτη και τραγανή ζύμη, πλούσια γέμιση με λαχταριστά υλικά, σωστό ψήσιμο σε ξυλόφουρνο, μυρωδιά φρέσκου βουτύρου. Έλκει την καταγωγή του από τη Μικρά Ασία και είναι μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων. Δείτε πού θα φάτε το καλύτερο πεϊνιρλί σε Αθήνα και όχι μόνο....


Πεϊνιρλί Ιωνίας

Πλησιάζοντας στη διασταύρωση της Πανόρμου με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η μυρωδιά σε τραβάει από τη μύτη. Ψημένο σε ξυλόφουρνο, με λαχταριστή αφράτη ζύμη και εξαιρετικής ποιότητας υλικά, το Πεϊνιρλί Ιωνίας έχει φανατικούς φίλους που το θεωρούν το καλύτερο της πόλης. Ο Σπύρος Ανδριώτης άνοιξε το μαγαζί το 2002 και η συνταγή για το πεϊνιρλί είναι του πεθερού του, ο οποίος την έφερε μαζί του από τη Μικρά Ασία. Καινούριες ζύμες και φρέσκα υλικά κάθε πρωί είναι τα μυστικά της επιτυχίας του. Βυθιστείτε στην απόλαυση και δοκιμάστε πεϊνιρλί με κιμά, με σουτζούκι, με παστουρμά ή με λαχανικά. Στο τέλος σε ρωτάνε αν θέλεις έξτρα λιωμένο βούτυρο στη ζύμη. Πανόρμου 3, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6462854.



Πεϊνιρλί
Είναι γνωστό και αγαπητό στην πιάτσα της Νέας Ιωνίας εδώ και πολλά χρόνια. Η ταμπέλα γράφει με τεράστια γράμματα απλά «Πεϊνιρλί». Μόλις μπαίνεις μέσα, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα παραδοσιακό εργαστήρι με ξυλόφουρνο στο βάθος. Το πεϊνιρλί τους είναι αφράτο και πεντανόστιμο με πολύ φρέσκα υλικά. Δοκιμάστε αυτό με τον κιμά και θα μας θυμηθείτε. Ραμνούντος 76, Νέα Ιωνία, 210 2790771.

Feyrouz 

Η μυρωδιά του φρεσκομαγειρεμένου κιμά θα σε οδηγήσει σε αυτό το μικρό και απλό στέκι στο Μοναστηράκι για street food με ανατολίτικο άρωμα. Η κυρία Ελένη Φεϊρούζ, μια χαρισματική μαγείρισσα με καταγωγή από την Αντιόχεια, ανοίγει μόνη της τη ζύμη καθημερινά και ετοιμάζει απίστευτες νοστιμιές. Φημίζεται για το λαχματζούν της, αλλά φτιάχνει και πεντανόστιμα πεινερλί. Τα γεμίζει με σουτζούκι, παστουρμά ή κοτόπουλο κατσαρόλας και με μπόλικο τυρί (κασέρι, edam, mozzarella) ή με φέτα, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και ελιά (χωριάτικο) ή με ανθότυρο, μπαχαρικά και πιπεριές Φλωρίνης. Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα, τηλ. 2130318060, feyrouz.gr



Ελευθεριάδης
Γεύση αναλλοίωτη στο χρόνο το πεινιρλί του Ελευθεριάδη στη Δροσιά. Ιστορία από το 1928 και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση του πεϊνιρλί ως «πρωτότυπον έδεσμα και μέθοδος παρασκευής αυτού». Από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο βγαίνουν σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές . Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, δοκιμάστε αυτό με παστουρμά ή με σουτζούκι και αυγό, διαφορετικά προτιμήστε το απλό, με λιωμένο κασέρι. Το χειμώνα θα το απολαύσετε κοντά στο τζάκι και το καλοκαίρι στη δροσερή αυλή. Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ: 2106229003.

Τεχλικίδης (Πευκάκια)

Ένα από τα πιο διάσημα πεινιρλί της Δροσιάς. Ο παππούς Τεχλικίδης έφερε από τον Πόντο το μυστικό για αφράτο πεϊνιρλί και άνοιξε το 1936 την ταβέρνα Πευκάκια στην περιοχή. Από τότε έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που έρχονται από όλη την Αθήνα για να δοκιμάσουν πεϊνιρλί με κιμά, σουτζούκι ή παστουρμά και αυγό. Κομνηνών Αργοναυτών 13, Δροσιά, τηλ: 210 6229002.



Θέμης 

Άλλο μία διάσημη ταβέρνα της Δροσιάς που φημίζεται για το πεϊνιρλί της. Το πεϊνιρλί του Θέμη είναι τραγανό όσο πρέπει και χορταστικό. Ψήνεται σε ξυλόφουρνο και φτιάχνεται με υλικά που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Παστουρμάς ή σουτζούκι, ντομάτα φρέσκια, κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί και αυγό είναι μερικά μόνο από τα υλικά. Μία δοκιμή θα σας πείσει. 25ης Μαρτίου 25, Δροσιά, τηλ. 210 6229409. 
Το Στέικ
Ένα από τα πιο διάσημα πεινιρλί της Νεάπολης Λακωνίας. Έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που έρχονται από όλη την Πελοπόννησο για να δοκιμάσουν πεϊνιρλί με ζαμπόν τυρί και λουκάνικο! 

You Might Also Like

0 comments