Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Βαρούλκο : Θαλασσινές γκουρμέ γεύσεις δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου

To Βαρούλκο παραθαλάσσιο εστιατόριο στο Μικρολίμανο είναι το νέο σπίτι του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Αυτό είναι ένα δημοφιλές εστιατόριο και ένα από τα καλύτερα όταν πρόκειται για Έλληνες - δημιουργική κουζίνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.  


Το φωτεινό και καλαίσθητο χώρο δίπλα στη θάλασσα και τα υπέροχα gourmet γεύσεις θα σας μεταφέρει στα πανέμορφα ελληνικά νησιά και ελληνικό καλοκαίρι. Λευτέρης Λαζάρου κάνει ένα όνειρο 30 ετών για να γίνει πραγματικότητα το Βαρούλκο Seaside. Ένα από τα μεγάλα τονίζει εδώ είναι το μπαρ με έμφαση στην ελληνική αφρώδεις οίνους.  


Απολαύστε ευρύχωρες αίθουσες, καταστρώματα για prive «γεγονότα, κοκτέιλ πάρτι και μουσικές εκδηλώσεις. Στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside μπορείτε να δοκιμάσετε τα ζυμαρικά με αστακό, γαρίδες με ντοματίνια, τυρί φέτα, ούζο και βασιλικό, ψητά σουπιές με καραμελωμένα φακές και σάλτσα πορτοκαλιού, μάνγκο και γαρίδες ριζότο, κριθαράκι μαγειρεμένο με καραβίδες, ψάρια (σφυρίδα, τσιπούρα, συναγρίδα) με κολοκυθάκια κρέμα και χρένο και πολλά άλλα ψάρια και θαλασσινά συνοδεύονται από καλό κρασί.





Comments