Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σούπερ μάφινς με μπανάνα και σοκολάτα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!



Μια σούπερ απλή συνταγή για μάφιν μπανάνας με σοκολάτα, που δεν χρειάζεται να λερώσεις πολλά μπολ για να την πραγματοποιήσεις.
Θα χρειαστείς:
  • 3 μπανάνες,
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κούπα βρώμη
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλιά κανέλλα
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές μέλι
Χτυπάς τα υλικά στο μπλέντερ και χωρίζεις το υλικό σε 12 μπολάκια για μάφιν.
Πασπαλίζεις με σταγόνες σοκολάτας της αρεσκείας σου.
Ψύνεις για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Τιπ: Για να φουσκώσουν περισσότερο τα μάφιν, μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά μπέικιν.

Comments