Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Funky Gourmet : Η γκουρμέ γαστρονομική γωνία της Αθήνας

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος εξελίσσουν το εστιατόριό τους σε ένα εργαστήριο νόστιμων conceptual ιδεών και, διερευνώντας τη βαθύτερη ουσία κάποιων κλασικών πιάτων της ελληνικής κουζίνας, τα μεταφράζουν σε σέξι, ντελικάτα και παιχνιδιάρικα μικρά αριστουργήματα. Στην καλαίσθητη σάλα με αύρα γκαλερί θα επιλέξεις ανάμεσα σε τρία συναρπαστικά μενού – a la carte στο «Funky Gourmet» δεν υπάρχει. 2 Χρυσοί Σκούφοι για το 2017. 






 Υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και φιλοξενία μέσα από μια σειρά διαφορετικών υπηρεσιών, τη δημιουργία ενός υψηλής αισθητικής, ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, τη συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη χωρίς υπερβολή στην προσέγγιση της έννοιας των τροφίμων και την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα από ελληνικές πρώτες ύλες και συνταγές είναι τα κύρια συστατικά της φιλοσοφίας του εστιατορίου.


Το εστιατόριο Funky Gourmet έχει αναπτύξει την γαστρονομική ταυτότητα του με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων.




Αναμνήσεις από Ελληνικές γεύσεις που προκύπτουν από τις συνταγές που έχουν δοθεί και εκτελεστεί σε ένα σύγχρονο τρόπο είναι η απόλυτη αίσθηση που αφήνει το μενού , το οποίο παράγεται με τη φροντίδα ένος επαγγελματία υψηλής ποιότητας σεφ ο οποίος δεσμεύεται να φέρει νέες ιδέες για να τραπέζι σας.


Τα ιδιαίτερα τεχνικά συνταγές που περιβάλλονται με υψηλή αισθητική επιλογές στην εμφάνιση των πιάτων και των ρυθμίσεων του πίνακα που προσφέρονται μέσω ενός μενού γευσιγνωσίας ή από μεμονωμένες επιλογές που είναι διαθέσιμες στο μενού.

Comments