Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Go out : Οι καλύτερες πίτσες της Αθήνας...

 Βγήκαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε πέντε σημεία στο κέντρο της Αθήνας που φτιάχνουν τις πιο νόστιμες πίτσες. Χειροποίητη ζύμη, φρέσκα και αγνά υλικά, αυθεντικές, απλές γεύσεις αλλά και πρωτότυποι συνδυασμοί... Αφήστε τη δίαιτα για Δευτέρα! 

School Pizza Bar
 
Καθιερωμένο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για τους λάτρεις των ιταλικών γεύσεων.  H πίτσα με την απίστευτα λεπτή και τραγανή ζύμη και τη σωστή ποσότητα υλικών ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Δοκιμάστε τη Frescesa (σάλτσα ντομάτας μοτσαρέλα, ψητό χοιρινό gourmet ανώτερης ποιότητας, μανιτάρια και φρέσκια ρόκα) ή τη Mushroom (μανιτάρια πλευρώτους, λευκά μανιτάρια, γνήσια ιταλική πανσέτα affumicato, σκορδόλαδο και μαϊντανό) και θα μας θυμηθείτε. Θα τις απολαύσετε μαζί με ωραιότατα κοκτέιλ στον ατμοσφαιρικό πολυεπίπεδο χώρο με το σχολικό vintage ντεκόρ ή στα τραπεζάκια έξω, στο πιο ζωντανό σημείο του κέντρου. Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ.: 210 3251444, από €8 η πίτσα.



Colibri
 
Αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης για burgers αλλά και νοστιμότατη πίτσα. Η Hawaiian (μοτσαρέλα, ζαμπόν,ανανάς), η Cacciotore (μοτσαρέλα, σαλάμι, pepperoni, κρεμμύδι, σκόρδο) και η Rucola (μοτσαρέλα, ντομάτα, ρόκα, parmigiano) είναι μερικές από τις δημοφιλέστερες επιλογές. Δώστε όμως και μια ευκαιρία στη Salmone η οποία περιλαμβάνει μοτσαρέλα, φιλέτο καπνιστού σολομού, κρεμ φρες και μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο. Eμπεδοκλέους 9-13, Καλλιμάρμαρο, τηλ. 210 7011011 /Αναπαύσεως 9, Μετς, τηλ.:210 9214277, Υμηττού 162-164, Παγκράτι, τηλ. 210 7011404 (Colibri Delivery), από €6 η πίτσα.



Capanna
 
Αυτή η λιλιπούτεια τρατορία στο Κολωνάκι έχει αποκτήσει φανατικό κοινό χάρη στην ποιότητα της πίτσας της. Εδώ οι ζύμες ξεκουράζονται τουλάχιστον για 24 ώρες πριν μετατραπούν σε πίτσες λεπτές και τραγανές που ψήνονται στον ξυλόφουρνο. Αξίζει να δοκιμάσετε την Parma με ρόκα, παρμεζάνα και προσούτο San Daniele, αλλά και τη σοκολατένια πίτσα στο φινάλε. Πλουτάρχου 38 και Χάρητος 42, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7241777, από €25 το άτομο.



Mystic

 
Μια δοκιμή της πίτσας με βιολογικό αλεύρι κάνναβης σίγουρα θα σας κάνει να κολλήσετε μαζί της. Οι πρώτες Mystic pizza ψήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1999, οι υπόλοιπες στην Αθήνα από το 2002. Με υγιεινό προσανατολισμό και υλικά εντελώς έξω από τα καθιερωμένα (αλεύρια οργανικής κάνναβης και Ντίνκελ, στέβια αντί για ζάχαρη, θαλασσινό αραφινάριστο αλάτι, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο), είναι από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες πίτσες της πόλης. Οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την πίτσα Indian με κοτόπουλο και curry και την Bloody Mary με σάλτσα ντομάτας, βότκα και τασμπάσκο.  Τα φρέσκα Mystic ζυμαρικά, πεϊνιρλί, ορεκτικά, σαλάτες και vegan επιλογές συμπληρώνουν τον κατάλογο. Στο Mystic στο Καλλιμάρμαρο θα βρείτε και ένα μικρό μπακάλικο με παραδοσιακά προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Εμμανουήλ Μπενάκη 76, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3839500 / Φερεκύδου 2, Καλλιμάρμαρο, τηλ.: 210 9592092 www.mystic.com.gr, από €7,80 η πίτσα.



Odori Vermuteria Di Atene
 
Τι θα λέγατε για ένα βερμούτ παρέα με αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από τον ξυλόφουρνο; Στην πρώτη βερμουτερία της Αθήνας, στον πεζόδρομο της πλατείας των Αγίων Θεοδώρων, ο κατάλογος των κοκτέιλ, όπου πρωταγωνιστεί το βερμούτ, πλαισιώνεται από ένα νόστιμο μενού με μπόλικη μυρωδιά και γεύση από Ιταλία. Την επιμέλεια του φαγητού έχει αναλάβει ο εξειδικευμένος στα μυστικά της Neapolitan pizza σεφ Walter Speranza - Ναπολιτάνος ο ίδιος και γνωστός σε όλους για τις κορυφαίες πίτσες του στο Marechiaro της Μυκόνου-, μαζί με τον Αλμπέρτο Σιμιλλίδη. Η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα ψήνεται σε ειδικό ξυλόφουρνο από περουβιανές πέτρες στους 500 βαθμούς για μόνο 60 δευτερόλεπτα, προκειμένου να διατηρήσει την παραδοσιακή συνταγή αναλλοίωτη. Στο μενού θα βρείτε επίσης φρέσκα panini και ποικιλία από ιταλικές λιχουδιές. Σκουλενίου 2, Κέντρο, τηλ. 2103314674.

Comments