Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κέικ με άρωμα λεμόνι ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!



3 αυγά
1 1/2 κούπα απλό γιαούρτι (όχι με χαμηλά λιπαρά)
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα μέλι
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
2 κουταλιές του γλυκού (γενναιόδωρη) ξύσμα λεμονιού (από 2 μεγάλα λεμόνια)
2 Τ χυμό φρέσκου λεμονιού
2 1/2  κούπες Αλεύρι
2 1/2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε μια φόρμα με βούτυρο και μετά με αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα για  κέικ και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια.

Αυτό το κέικ θα παραμείνει φρέσκο για αρκετές ημέρες, καλά τυλιγμένο.

Comments