Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κέικ με άρωμα λεμόνι ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!



3 αυγά
1 1/2 κούπα απλό γιαούρτι (όχι με χαμηλά λιπαρά)
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα μέλι
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
2 κουταλιές του γλυκού (γενναιόδωρη) ξύσμα λεμονιού (από 2 μεγάλα λεμόνια)
2 Τ χυμό φρέσκου λεμονιού
2 1/2  κούπες Αλεύρι
2 1/2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε μια φόρμα με βούτυρο και μετά με αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμο και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα για  κέικ και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια.

Αυτό το κέικ θα παραμείνει φρέσκο για αρκετές ημέρες, καλά τυλιγμένο.

Comments