Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Λαχταριστοί κρεμμυδοκεφτέδες


Ένα φανταστικό μεζεδάκι που μπορεί να φτιαχτεί με απλά υλικά και χωρίς κόστος. Αυτοί οι κρεμμυδοκεφτέδες τρώγονται ωραιότατα και χλιαροί και ταιριάζουν με τα πάντα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

5 μέτρια κρεμμύδια
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρια, καλά στυμμένη και κομμένη σε κυβάκια
1/2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.
2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε μια φορά ακόμα. Θέλουμε να προκύψει ένας σφικτός χυλός. Αν είναι αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αν είναι πολύ σφικτός προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
3. Βάζουμε μπόλικο αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό. Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν από όλες τις μεριές ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Comments