Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Λαχταριστή αγκιναρόπιτα!



Μια ωραία και διαφορετική ανοιξιάτικη σπιτική πίτα με αρωματική γέμιση με αγκινάρες και άλλα νόστιμα υλικά που δένουν υπέροχα μεταξύ τους. Αν σας αρέσουν οι αγκινάρες, τότε σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

(για 1 μέτριο ταψί)

700 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φύλλα κουρού
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
500 ml γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. αλεύρι
1/3 κ.γ. αλάτι
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 αυγά
Για την επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο σε 3 κ.σ. γάλα



Εκτέλεση
1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Τις κόβουμε σε κομμάτια.
2. Με τα υλικά για τη μπεσαμέλ ετοιμάζουμε μια παχύρευστη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι  και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
4. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού έτσι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνουμε πάνω του το περιεχόμενο του τηγανιού και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού.  Όση ζύμη προεξέχει την γυρίζουμε προς τα μέσα. Χαράζουμε ελαφρά σε μερίδες και αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό.
5. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Comments