Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με πιπεριές και φέτα


Το στήθος κοτόπουλου είναι αγαπημένη επιλογή για ελαφρύ και γρήγορο γεύμα. Με αυτή τη γέμιση γίνεται ακόμα πιο γευστικό και ταιριάζει άψογα με μια σαλάτα ή ρυζάκι.


Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
250 γρ φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
2. Τα ανακατεύουμε με το τυρί, το μαϊντανό.
3. Χαράζουμε τα φιλέτα στο πλάι και τα αλατοπιπερώνουμε.
4. Μοιράζουμε τη γέμιση στο άνοιγμα κάθε φιλέτου και το πιέζουμε απαλά για να κλείσει.
5. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
6. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού τα επαλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35-40 λεπτά. 
7. Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά και τα συνοδεύουμε με ρύζι ή σαλάτα της επιλογής μας.

Comments