Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με πιπεριές και φέτα


Το στήθος κοτόπουλου είναι αγαπημένη επιλογή για ελαφρύ και γρήγορο γεύμα. Με αυτή τη γέμιση γίνεται ακόμα πιο γευστικό και ταιριάζει άψογα με μια σαλάτα ή ρυζάκι.


Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
250 γρ φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
2. Τα ανακατεύουμε με το τυρί, το μαϊντανό.
3. Χαράζουμε τα φιλέτα στο πλάι και τα αλατοπιπερώνουμε.
4. Μοιράζουμε τη γέμιση στο άνοιγμα κάθε φιλέτου και το πιέζουμε απαλά για να κλείσει.
5. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
6. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού τα επαλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35-40 λεπτά. 
7. Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά και τα συνοδεύουμε με ρύζι ή σαλάτα της επιλογής μας.

Comments