Welcome to our website !

Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι και μυρωδικά

By April 07, 2017 , ,


Τα αγαπημένα καλαμαράκια γεμίζονται με ρύζι και αρωματικά και φτιάχνουν ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό πιάτο, κατάλληλο για νηστεία και όχι μόνο.

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 μεγάλα καλαμάρια
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1/3 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και κόβουμε σε κομματάκια τα πλοκάμια τους.
2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και συνεχίζουμε να ροδίζουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον άνηθο. Σβήνουμε με το κρασί.
4. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να μισοβράσει και να έχει πιεί τα υγρά του.
5. Με το μείγμα ρυζιού γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με δύο οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε μικρό ταψί, προσθέτοντας ½ φλιτζάνι νερό, την ντομάτα και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 20 περίπου λεπτά.

You Might Also Like

0 comments