Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Θρεπτική σαλάτα με ρεβύθια και λιαστή τομάτα





Θρεπτική και απολαυστική σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και ως ελαφρύ γεύμα. Ιδανική υγιεινή επιλογή για το τάπερ της δουλειάς!

Υλικά
(για 2 άτομα)

250 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2  φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα πικάντικη (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ρεβίθια με το κουκουνάρι, την πιπεριά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
2. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
3. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Comments