Welcome to our website !

Θρεπτική σαλάτα με ρεβύθια και λιαστή τομάτα

By April 07, 2017





Θρεπτική και απολαυστική σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και ως ελαφρύ γεύμα. Ιδανική υγιεινή επιλογή για το τάπερ της δουλειάς!

Υλικά
(για 2 άτομα)

250 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2  φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα πικάντικη (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ρεβίθια με το κουκουνάρι, την πιπεριά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
2. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
3. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

You Might Also Like

0 comments