Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μάφινς με blueberries ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!!




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 
1 φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη blueberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα) 
αλεύρι 1 3/4 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις
 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1/3 φλυτζάνι μέλι2 αυγά
1 κούπα σάλτσα μήλου
1/2 φλυτζάνι γάλα άπαχο (αποβουτυρωμένο) 

ΕΚΕΛΕΣΗ

         
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Πλένουμε και στραγγίζουμε τα blueberries.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι. Προσθέστε τη σόδα και το 1/3 φλυτζάνι μέλι.Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, σάλτσα μήλου και το γάλα.


Συνδυάστε το υγρό μίγμα στο μίγμα αλευριού. Ανακατέψτε ίσα-ίσα για να ομογενοποιηθούν.
Χύστε το μείγμα στις θέσεις για τα cupcakes και ψήνουμε για 17 λεπτά, ή μέχρι τις κορυφές είναι ανοιχτό καφέ.Μετά το ψήσιμο, αφήστε muffins να κρυώσουν.

Comments